"Het is een waanzinnig goede speler waar Feyenoord flink op kan cashen"

"Het is een waanzinnig goede speler waar Feyenoord flink op kan cashen"

Door te winnen van FC Utrecht en drie punten in te lopen op PSV, was Feyenoord dit weekend de grote winnaar in de top van de Eredivisie. Toch is het niet heel waarschijnlijk dat de titelrace nog daadwerkelijk spannend gaat worden. Dat voorspelde ook Pieter Zwart in de podcast VI ZSM.

"Als neutrale kijker hoop je van wel, maar ik denk het niet", aldus de hoofdredacteur van Voetbal International. "Het is nog steeds een heel groot gat. PSV is gedurende het seizoen heel stabiel geweest en heeft geen heel zwaar programma meer. Het is ook wel aannemelijk dat Feyenoord onderweg nog ergens punten laat liggen. Dan is het een heel groot gat om goed te maken."

Toch laten de Rotterdammers wel zien er nog steeds alles aan te doen. "Als je Feyenoord ook nu weer zag spelen tegen Utrecht... Dat scorebord verbloemde het een lange tijd; Utrecht kwam twee keer over de middenlijn en scoorde twee keer. Maar verder was Feyenoord heer en meester. Je ziet hoe hoog het niveau is dat Feyenoord kan aantikken. Maar ze zijn dit seizoen minder constant geweest dan PSV. Er is weinig reden om aan te nemen dat Feyenoord nu in een keer wel dat gat van zeven punten gaat goedmaken."

Mooie doelpunten
(Neutrale) kijkers werden zondag ook verwend met mooie doelpunten van Igor Paixão en Dávid Hancko. "Mijn persoonlijke voorkeur is die van Hancko", vertelde Zwart. "Ik ben ook niet zo van de afstandsschoten. Ik zie 'm erin gaan en denk dan A, de keeper kan hier meer doen, en B, iedere bal die Paixão nu krijgt, gaat hij vanaf 40 meter proberen te schieten. Dat zie je vaker bij dat soort spelers. Hij heeft dit seizoen trouwens wel al vier keer gescoord van buiten de zestien, dus je kunt wel zeggen dat het een specialiteit van hem is."

Buiten de goal genoot Zwart sowieso van het in zijn woorden 'geweldige' optreden van Hancko. "Hij is een van de beste spelers van de Eredivisie dit seizoen, als je ziet hoe constant hij een hoog niveau haalt. In de eerste helft gaf hij na een dribbel al die bal op Gimenez. Hij is verdedigend heel goed, maar ook opbouwend voegt hij ontzettend veel toe. Het is echt een waanzinnig goede speler, waar Feyenoord flink op kan gaan cashen komende zomer. Linksbenige centrale verdedigers liggen goed in de markt."

Lees meer over
Dávid Hancko Igor Paixão
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties