"Er zit ontzettend veel positieve agressie in het elftal"

"Er zit ontzettend veel positieve agressie in het elftal"

Feyenoord zette zondagmiddag een knappe prestatie neer door een 0-2 achterstand om te buigen naar een 4-2 overwinning. Ook de analisten van Studio Voetbal waren onder de indruk van het optreden van de Rotterdammers. Verschillende spelers werden in de uitzending uitgelicht.

Pierre van Hooijdonk trapte af. "Utrecht werd in het zadel geholpen door die vroege goal. In eerste instantie bleven ze hoog druk zetten, maar uiteindelijk werden ze een beetje teruggedrongen omdat Feyenoord goed speelde, zeker aan de bal. Ik was echt onder de indruk van Feyenoord. Er zit ontzettend veel positieve agressie in het elftal. Utrecht kreeg geen seconde de tijd om naar adem te happen, want dan zat er weer een Feyenoorder bovenop. Dat is natuurlijk kenmerkend voor de speelstijl van Arne Slot, maar het komt er niet altijd uit zoals vandaag."

Vleugels en terugkeer Stengs
Ook aan de bal liet Feyenoord veel goeds zien. "Ze kregen veel kansen. De vleugels - met name Paixão - waren erg goed. We hebben heel vaak gezegd dat er niks gebeurt op die vleugels, maar Paixão kwam er een aantal keer goed langs. Timber en Wieffer waren ook goed en de terugkeer van Stengs zorgde in mijn ogen weer voor een vertrouwd middenveld. Hij beschikt over de creativiteit om anderen beter te maken en kansen te creëren. Bij de andere middenvelders van Feyenoord zie je dat niet."

Beelen in plaats van Trauner
Een inmiddels wekelijkse uitblinker bij Feyenoord is Thomas Beelen. Ibrahim Afellay twijfelt er dus niet aan of Feyenoord hem in de basis moet laten staan als Gernot Trauner terugkeert. "Absoluut, die jongen doet het geweldig. Hij vervangt hem goed, kan alleen nog maar beter worden en vertegenwoordigt ook een bepaalde marktwaarde. Ik zie geen enkele reden om hem eruit te halen. Trauner is een belangrijke speler voor Feyenoord, maar als je hem zo vervangt - ook in die wedstrijden tegen AS Roma, waarin hij Lukaku heel goed heeft bespeeld - dan zou ik hem ook gewoon laten staan. Hij heeft meer snelheid, maar maakt ook aan de bal goede keuzes."

Hancko man van de wedstrijd
In de uitzending was ook oud-Feyenoorder Michiel Kramer te gast. Zijn man van de wedstrijd was nog niet ter sprake gekomen. "Misschien is het een beetje voor de hand liggend, maar voor mij was dat Hancko. Nog los van zijn goal, kwam het ook door zijn manier van spelen. Drive naar voren, risico's nemen, flair. Hij ging linksback spelen door die blessure van Hartman en daar liet hij dat ook zien."

Lees meer over
Calvin Stengs Dávid Hancko Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties