Hartman in de basis bij het Nederlands Elftal

Hartman in de basis bij het Nederlands Elftal

Het Nederlands Elftal speelt vanavond om 20:45 uur in de Johan Cruyff ArenA een wedstrijd in de EK-kwalificatie tegen Ierland. Bij een overwinning is een ticket voor het toernooi van komende zomer in Duitsland definitief bemachtigd. Bondscoach Ronald Koeman heeft in zijn basisopstelling de voorkeur gegeven aan één speler van Feyenoord: Quilindschy Hartman. Justin Bijlow, Mats Wieffer en Calvin Stengs zitten op de bank.

Het is geen verrassing dat Hartman in de basis mag beginnen van het Nederlands Elftal. De linksback van Feyenoord speelde afgelopen interlandperiode namelijk twee uitstekende wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland. Tijdens zijn debuut tegen de Fransen wist hij zelfs nog te scoren. Voor Wieffer kan het vanavond bij een invalbeurt alweer zijn zevende optreden in het shirt van Oranje. De vorige interlandperiode kwam hij zowel in actie tegen Frankrijk als tegen Griekenland. Stengs kan deze avond mogelijk zijn achtste wedstrijd spelen in het Nederlands Elftal, maar dan is hij ook afhankelijk van een invalbeurt.

Dat Justin Bijlow geen basisplaats zou krijgen, dat was al even bekend. Koeman vertelde op de persconferentie de voorkeur te geven aan Bart Verbruggen. Dat de doelman van Brighton & Hove Albion onder de lat mag beginnen, heeft vooral te maken met het feit dat er al veel wisselingen zijn geweest in de afgelopen interlandperiodes. "Gelukkig hebben we een aantal goede keepers, en ik heb ook gezegd dat dit de situatie is nu. Straks in maart en hopelijk tijdens het EK kijken we weer wat wij het beste vinden. Of het een klap voor Bijlow was? Weet ik niet, daar heb ik niets van gemerkt."

Zoals bekend ontbreekt ook Lutsharel Geertruida, die vrijdag met een blessure terugkeerde naar Rotterdam. "In het geval van Geertruida hebben we afgewacht en getest, maar er zijn te veel twijfels. Dat risico nemen we niet. We hebben een kopspelletje gedaan, dat was ook niet geheel zonder risico... Maar het ligt niet aan de trainingen. Het zijn blessures die je tegenkomt."

Opstellingen
Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind, Hartman; Schouten, Reijnders, Simons; Gakpo, Weghorst.
Ierland: Bazunu; Collins, O'Shea, Scales; Doherty, Browne, Cullen, Knight, Manning; Ferguson, Robinson.

Wissels
Nederland: Bijlow, Flekken, Dallinga, Hato, Koopmeiners, Malen, De Roon, Stengs, Teze, Veerman, Wieffer.
Ierland: Duffy, Idah, Johnston, Kelleher, McClean, McGrath, Molumby, Moran, Omobamidele, Parrott, Sykes, Travers.

Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties