Bijlow begint op de bank bij het Nederlands Elftal

Bijlow begint op de bank bij het Nederlands Elftal

Bondscoach Ronald Koeman kiest voor Bart Verbruggen tijdens de komende interlandperiode. Justin Bijlow moet bij het Nederlands Elftal genoegen nemen met een plek op de bank en voorlopig zijn kans afwachten. De doelman van Brighton & Hove Albion FC krijgt voorlopig de voorkeur onder de lat.

"Ik heb vanmorgen met de keepers gezeten en aangegeven wie er gaat keepen. Dat is Bart Verbruggen'', begint Koeman de persconferentie voor de afsluitende EK-kwalificatieduels tegen Ierland en Gibraltar. "Het begint vanaf het moment dat Jasper Cillessen de keeper was. In de Nations League was het Justin Bijlow. Mark Flekken keepte in de septembercyclus. Bart heeft gekeept in oktober, en dan heb je vier andere keepers steeds gehad. Dat was niet ideaal, maar ze hebben het allemaal vrij goed gedaan. Dan vinden wij het logisch op basis van de laatste twee wedstrijden dat Bart keept."

Verbruggen is de komende twee interlands de eerste doelman van het Nederlands Elftal. Het is echter nog niet zeker of de doelman van Brighton & Hove Albion FC ook de vaste keeper van het Nederlands Elftal gaat worden. "Dat is altijd waar je naartoe wilt natuurlijk, zeker met keepers. Dan is het gek om in de laatste vier periodes telkens een andere keeper te gebruiken. Gelukkig hebben we een aantal goede keepers, en ik heb ook gezegd dat dit de situatie is nu. Straks in maart en hopelijk tijdens het EK kijken we weer wat wij het beste vinden. Of het een klap voor Bijlow was? Weet ik niet, daar heb ik niets van gemerkt."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties