Overzicht: Wanneer spelen de uitgevlogen Feyenoorders hun interlands?

Overzicht: Wanneer spelen de uitgevlogen Feyenoorders hun interlands?

De komende week reizen weer veel Feyenoorders af naar hun land. Voor hen staan interlands op het programma in het kader van EK-kwalificatie, WK-kwalificatie of de CONCACAF Nations League. Wanneer zij spelen, wat er op het spel staat en wat hun kansen zijn op speeltijd, lees je in dit overzicht.

Nederland: Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Calvin Stengs, Mats Wieffer

Nederland - Ierland (EK-kwalificatie)
Zaterdag 18 november, 20:45 uur
Gibraltar - Nederland (EK-kwalificatie)
Dinsdag 21 november, 20:45 uur

Met de terugkeer van Justin Bijlow kent de Oranje-selectie dit keer liefst vijf Feyenoorders. Tijdens de laatste interlandperiode kwamen Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer alle drie twee keer in actie. Alleen Calvin Stengs wacht daarmee nog op zijn eerste interland als Feyenoorder. Hoeveel Feyenoorders komen er in actie als het Nederlands elftal probeert zich definitief te plaatsen voor het EK van 2024?

Kroatië: Luka Ivanusec

Letland - Kroatië (EK-kwalificatie)
Zaterdag 18 november, 18:00 uur
Kroatië - Armenië (EK-kwalificatie)
Dinsdag 21 november, 20:45 uur

"Ik hoop dat hij twee volledige wedstrijden gaat spelen, zodat wij hem topfit terugkrijgen", zei Arne Slot tegenover Voetbal Interantional over Luka Ivanusec. Door zijn blessure deed hij de vorige interlands niet mee, maar de Kroaat is er dit keer weer bij. Normaal gesproken zou hij inderdaad ook weer basisspeler zijn. Helpt hij Kroatië - dat met Wales nog volop strijdt om plek 2 - aan kwalificatie voor het EK?

Tsjechië: Ondrej Lingr

Polen - Tsjechië (EK-kwalificatie)
Vrijdag 17 november, 20:45 uur
Tsjechië - Moldavië (EK-kwalificatie)
Maandag 20 november, 20:45 uur

Tsjechië ligt al goed op koers om zich te kwalificeren voor het EK. Wint het vrijdag van achtervolger Polen, dan zet het een enorme stap en kan het afhankelijk van het andere resultaat in de poule zelfs al beslist zijn. Overigens is Lingr zelf doorgaans reserve bij zijn land, maar mocht hij in de laatste wedstrijd wel starten. Toen won Tsjechië met 1-0 van de Faeroër Eilanden.

Slowakije: Dávid Hancko, Leo Sauer

Slowakije - IJsland (EK-kwalificatie)
Donderdag 16 november, 20:45 uur
Bosnië en Herzegovina - Slowakije (EK-kwalificatie)
Zondag 19 november, 20:45 uur

Naast sterkhouder Dávid Hancko is ook zijn jongere team- en landgenoot Leo Sauer weer opgeroepen voor Slowakije. De 17-jarige linksbuiten zat vorige keer voor het eerst bij de selectie, maar mocht zijn debuut nog niet maken. Nu Slowakije nog maar één zege verwijderd is van kwalificatie voor het EK, is die gelegenheid er komende week misschien wel.

Mexico: Santiago Gimenez

Honduras - Mexico (CONCACAF Nations League)
Zaterdag 18 november, 3:00 uur
Mexico - Honduras (CONCACAF Nations League)
Woensdag 22 november, 3:30 uur

Voor Santiago Gimenez en Mexico staan er twee belangrijke wedstrijden op het programma. In de kwartfinale van de Noord- en Midden-Amerikaanse Nations League is Honduras de tegenstander. Over twee wedstrijden maken de beide landen uit wie zich in maart mag melden voor de halve finale van het toernooi. Gimenez zelf schommelt bij Mexico nog altijd tussen de basis en de bank, dus het is afwachten in welke rol hij in actie zal komen. Wat wel duidelijk is, is dat Feyenoord de spits opnieuw pas laat in de week terug kan verwachten.

Peru: Marcos López

Bolivia - Peru (WK-kwalificatie)
Donderdag 16 november, 21:00 uur
Peru - Venezuela (WK-kwalificatie)
Woensdag 22 november, 3:00 uur

In Zuid-Amerika wordt nu al gespeeld om kwalificatie voor het WK van 2026. Daarin is het Peru van Marcos López met slechts 1 punt uit 4 wedstrijden niet goed begonnen. De linksback speelde in zijn laatste wedstrijd, de 2-0 nederlaag tegen Chili, een negatieve hoofdrol met een eigen doelpunt én een gele kaart die een schorsing opleverde. Die schorsing heeft hij uitgezeten, maar het is afwachten of hij op een basisplaats kan rekenen.

Japan: Ayase Ueda

Japan - Myanmar (WK-kwalificatie)
Donderdag 16 november, 11:00 uur
Syrië - Japan (WK-kwalificatie)
Dinsdag 21 november, 15:45 uur

Ook voor Ayase Ueda kan de WK-kwalificatie beginnen. Japan stroomt in de tweede fase van dat traject in en moet in een poule met Myanmar, Syrië en Noord-Korea bij de eerste twee eindigen. Ueda liet zich dit jaar voor zijn land al geregeld zien in oefeninterlands, maar zal zich natuurlijk ook in deze wedstrijden willen bewijzen.

Iran: Alireza Jahanbakhsh

Iran - Hongkong (WK-kwalificatie)
Donderdag 16 november, 15:30 uur
Oezbekistan - Iran (WK-kwalificatie)
Dinsdag 21 november, 14:00 uur

In die tweede fase van de kwalificatie neemt het Iran van Alireza Jahanbakhsh het op tegen Hong Kong, Oezbekistan en Turkmenistan. 74-voudig international Jahanbakhsh droeg in de laatste wedstrijden voor zijn land de aanvoerdersband en zal hopen zijn land naar het WK van 2026 te kunnen leiden.

Algerije: Ramiz Zerrouki

Algerije - Somalië (WK-kwalificatie)
Donderdag 16 november, 17:00 uur
Mozambique - Algerije (WK-kwalificatie)
Zondag 19 november, 14:00 uur

Ramiz Zerrouki speelt dit seizoen steeds beter, al levert hem dat bij Feyenoord nog steeds geen vaste basisplaats op. Bij Algerije lijkt dat wel zo te zijn voor de nu 26-voudig international. Ook voor het Afrikaanse land begint deze week de kwalificatieserie voor het WK van 2026. Somalië en Mozambique zijn daarin de eerste tegenstanders.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties