Gimenez na belangrijke interlands opnieuw laat terug bij Feyenoord

Gimenez na belangrijke interlands opnieuw laat terug bij Feyenoord

Feyenoord ziet deze week weer diverse internationals uitvliegen richting verschillende kanten van de wereld. Een van hen is Santiago Gimenez, die met Mexico een belangrijk tweeluik op het programma heeft staan. Net als de vorige keren, betekent dat dat hij pas laat weer aansluit bij Feyenoord in de voorbereiding op de stadsderby tegen Excelsior.

Voor Mexico begint deze week de eindfase van de CONCACAF Nations League, de Nations League voor landen uit Noord- en Midden-Amerika. In de kwartfinale, die over twee wedstrijden wordt afgewerkt, treft het land Honduras. In de nacht van vrijdag op zaterdag speelt Mexico de uitwedstrijd, waarna de return in eigen land in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvindt. Wint Mexico het tweeluik, dan speelt het de halve finale en mogelijk de finale in maart 2024.

Het betekent dus dat Gimenez in ieder geval tot en met woensdag in Mexico verblijft. Net als de vorige keren kan Feyenoord de spits daarna met een jetlag terugverwachten. Dat is niet ideaal, aangezien Feyenoord al op zaterdagmiddag (16:30 uur) op bezoek gaat bij Excelsior. Bovendien staat er vanaf dan direct een cruciale week op het programma, met de thuiswedstrijden tegen Atlético Madrid en PSV.

Ueda en López
Net als vorige keer is Gimenez niet de enige Feyenoorder die later terugkeert dan zijn Europese teamgenoten. Ook zijn concurrent Ayase Ueda komt op dinsdagmiddag nog in actie voor Japan en sluit daarna pas aan. Het Peru van Marcos López heeft net als Gimenez in de nacht van dinsdag op woensdag nog een interland op het programma staan.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties