Koeman: ''Geertruida hebben we getest, maar er zijn te veel twijfels''

Koeman: ''Geertruida hebben we getest, maar er zijn te veel twijfels''

Lutsharel Geertruida is bij het Nederlands Elftal geblesseerd afgehaakt. Bondscoach Ronald Koeman gaat kort in op de blessuregevallen van de laatste dagen. Naast de verdediger van Feyenoord is ook Jeremie Frimpong niet meer van de partij.

"Bij beide spelers was er een moment dat ze iets voelden en niet verder konden'', legt Koeman uit. ''Bij Frimpong was het gelijk duidelijk dat het niet goed was richting zaterdag. In het geval van Geertruida hebben we afgewacht en getest, maar er zijn te veel twijfels. Dat risico nemen we niet.''

Koeman ziet de blessures bij het Nederlands Elftal als puur toeval en niet iets waar in de toekomst iets aan gedaan kan worden. "We hebben een kopspelletje gedaan, dat was ook niet geheel zonder risico... Maar het ligt niet aan de trainingen. Het zijn blessures die je tegenkomt."

Koeman besloot naast PSV-verdediger Jordan Teze geen andere verdediger op te roepen. ''Hij kan in meerdere systemen spelen, zowel in een formatie met drie als met vier verdedigers. Jerdy Schouten heb ik niet in mijn hoofd als een centrale verdediger, maar ik wil hem wel in een van deze wedstrijden gaan bekijken.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties