Slowakije ziet Hancko geblesseerd uitvallen en lijdt nederlaag

Slowakije ziet Hancko geblesseerd uitvallen en lijdt nederlaag

Slowakije heeft een pijnlijke vrijdagmiddag achter de rug. In de eerste helft leek er nog weinig aan de hand en was het hard op weg om zich definitief te plaatsen voor de achtste finales van het EK. Na een uur spelen zag het David Hancko geblesseerd uitvallen en moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Oekraïne.

Slowakije wist al vrij snel in de wedstrijd twee grote kansen te creëren. Na een voorzet van Hancko kreeg Schranz een grote mogelijkheid om het openingsdoelpunt te maken. Ook Haraslín was gevaarlijk met een hard schot in de hoek, maar twee keer was doelman Trubin een sta in de weg. Oekraïne had in de eerste fase van de wedstrijd weinig te vertellen en wist in de counter niet gevaarlijk te worden vanwege veel slordig balverlies.

Na een kwartier spelen was Hancko gevaarlijk uit een vrije trap. Trubin wist de bal ternauwernood uit de linkerhoek te tikken. Enkele minuten later moest de doelman van Oekraïne zijn meerdere erkennen in een inzet van Schranz. De aanvaller stond vogelvrij bij de tweede paal en kon eenvoudig binnenkoppen. Na het openingsdoelpunt van Slowakije veranderde het spelbeeld en kreeg Oekraïne via Chelsea-aanvaller Mykhaylo Mudryk mogelijkheden op de gelijkmaker.

Na rust kwam Oekraïne een stuk beter uit de startblokken en dat leverde al vrij snel de gelijkmaker op. Oleksandr Zinchenko wist Mykola Shaparenko te vinden na een lage teruggetrokken voorzet. De 25-jarige middenvelder rondde koelbloedig af en schoof de bal met de binnenkant van zijn voet langs doelman Martin Dúbravka. Het doelpunt was gezien het spelbeeld volledig verdiend te noemen.

Blessure Hancko

Voor Hancko ging het mis tijdens het aannemen van een bal. De verdediger leek op het oog zijn lies te verrekken en kon na een blessurebehandeling nog een aantal minuten doorspelen. Hancko kwam er al snel achter dat het niet meer ging en moest zich laten vervangen door Adam Obert. Het is niet bekend of het EK in gevaar is voor de uitblinker. De komende dagen moet hier meer duidelijkheid over komen.

Na de blessure van Hancko ging het volledig mis voor Slowakije. Roman Yaremchuk wist Oekraïne verdiend op voorsprong te schieten. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor alles nog mogelijk is in Groep E. Roemenië is de koploper en wacht zaterdagavond een duel tegen België.

Leo Sauer EK debuut

Voor Sauer was er persoonlijk goed nieuws te melden. De talentvolle aanvaller van Feyenoord maakte zijn debuut op een groot eindtoernooi. Hij kwam in de slotfase van de wedstrijd binnen de lijnen en heeft daarmee een nieuw record te pakken. Sauer is met achttien jaar de jongste speler die minuten heeft gemaakt op het EK voor Slowakije.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties