Gullit: ''Ik vond altijd dat het DNA van Feyenoord niet klopte''

Gullit: ''Ik vond altijd dat het DNA van Feyenoord niet klopte''

Het vertrek van Arne Slot naar Liverpool FC is groot nieuws. Ruud Gullit is lovend over de trainer die komende zomer de overstap maakt naar de Engelse grootmacht. De oud-voetballer van onder meer AC Milan ziet vooral dat Slot het DNA van de Rotterdamse club heeft veranderd, en dat was hard nodig ook.

"Ik vond altijd dat het DNA van Feyenoord niet klopte," begint Gullit in Rondo. "Het ging altijd alleen maar over hard werken, maar volgens mij waren er in de zeventiger jaren allemaal technische spelers. Coen Moulijn was een technische speler. Van Hanegem en Wim Janssen ook. Hard werken hoort erbij, maar ik vind ook goed voetbal. Spelers als Israël had je ook nodig, zonder die kan je niet voetballen."

Gullit ziet dat Feyenoord de juiste koers heeft uitgestippeld en heeft vertrouwen in het vinden van een opvolger. "Het gaat om voetbal. Het voetbal dat ze dit jaar hebben gespeeld, vond ik ook weer geweldig. Ze hebben meer punten dan vorig jaar. Het is echt geweldig wat ze gepresteerd hebben. Alleen PSV was gewoon veel beter. Wat nu? Dat moeten ze over gaan bakkeleien, en daar komen ze wel uit, maar het zal wel wennen zijn voor Feyenoord."

Zondag heeft Gullit genoten van het afscheid van Slot. "Wat ik leuk vond, was dat het publiek van Feyenoord het hem gunde. Dat was een mooi gebaar en ze hadden waardering voor wat hij heeft gedaan. Als je zo'n aanbieding krijgt, ga dan maar. Daar was ik heel content mee dat de supporters dat deden. Zijn charisma gaan ze missen, dat is iets dat je niet kan vervangen. Je moet iemand hebben die op dezelfde manier gaat voetballen. Dat gaat het nieuwe DNA van Feyenoord worden."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties