'Grootste deel betaald voetbal clubs wil competitie stilleggen'

'Grootste deel betaald voetbal clubs wil competitie stilleggen'

Het 'leeuwendeel' van de clubs uit het betaald voetbal wil de competitie drie weken stilleggen. De clubs hopen dat het besluit om geen publiek toe te staan in de stadions aanstaande dinsdag in de Tweede Kamer wordt teruggedraaid. Mocht dat niet gebeuren, dan prefereren de betaald voetbal clubs om te wachten met het hervatten van de competitie totdat supporters weer welkom zijn in de stadions.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Feyenoord zou er wel oren naar hebben om op en rond de feestdagen te voetballen, maar ook het schrappen van de winterstop, en dus ook een buitenlands trainingskamp, is een optie. PSV zou de voorkeur hebben voor het spelen op 7, 8 en 9 januari en direct daarna een midweekse speelronde. Het daaropvolgende weekend zou de competitie volgens de huidige planning door kunnen gaan. De KNVB beseft zich echter ook dat de 'gedeeltelijke lockdown' verlengd kan gaan worden.

Dit weekend hebben de clubs uit het betaald voetbal met de KNVB gesproken over de ontstane situatie. De clubs hadden tot zondagavond de tijd om hun voorkeur - wat betreft uitstellen of niet - door te geven aan de voetbalbond. De maatregelen die het demissionaire kabinet afgelopen week aankondigde duren in ieder geval tot zaterdag 4 december 18:00 uur. Dat zou betekenen dat Feyenoord de thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle en Heracles Almelo zonder publiek zou moeten spelen. Eerder dit jaar werd al bekend dat Feyenoord zo’n negen ton verlies maakt per thuiswedstrijd in een lege Kuip.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties