Definitief geen supporters welkom komende weken

Definitief geen supporters welkom komende weken

Bij voetbalwedstrijden zijn de komende drie weken definitief geen supporters welkom, zo bleek uit de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. De nieuwe maatregelen gelden voorlopig tot en met vier december.

"Theaters en bioscopen blijven open. Voor alle culturele voorstellingen en evenementen met vaste zitplaatsen geldt een groepsgrootte tot 1250 personen. Alle sportwedstrijden kunnen doorgaan, maar er komt wel een verbod op publieke wedstrijden en trainingen. Zowel binnen als buiten, in de amateursport en de professionele sport. Zowel overdag als 's avonds. Dus, hoe pijnlijk ook. Nederland - Noorwegen wordt zonder publiek gespeeld", aldus demissionair premier Rutte.

De thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle en Heracles worden gespeeld zonder publiek. Ook tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente op 28 november zijn geen supporters welkom. Supporters die een kaart hebben gekocht ontvangen snel meer informatie van de club. ''We hebben op dit moment geen verdere informatie voor supporters die in het bezit zijn van een wedstrijdkaart voor één van onze thuis- of uitwedstrijden in de Eredivisie tot 4 december'', schrijft de club.

Wedstrijden verplaatsen
De KNVB gaat definitief kijken naar de mogelijkheid om de wedstrijden die op het programma staan te verplaatsen, bevestigt Jan de Jong, directeur Eredivisie CV aan Voetbal International. Het is de bedoeling dat de voetbalwedstrijden op een later moment in het seizoen ingehaald gaan worden. Het inkorten van de winterstop is daarbij een serieuze optie.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties