Gouka over Zerrouki: "Dat is ook wel een verhaal geworden"

Gouka over Zerrouki: "Dat is ook wel een verhaal geworden"

In een belangrijke week verloor Feyenoord van Atlético Madrid en PSV. Daarbij kwam de opstelling van trainer Arne Slot veelvuldig ter sprake. Ramiz Zerrouki kreeg na een eerdere goede wedstrijd in Madrid geen speeltijd in de return, terwijl hij tegen PSV wel weer aan de aftrap stond. Niet alle supporters begrepen die keuze.

Clubwatcher Mikos Gouka hoorde van verschillende kanten kritiek op het feit dat Slot tegen Atlético niet voor een meer behoudende opstelling met Zerrouki koos. "Dat is ook wel een verhaal geworden. In Madrid speelde Zerrouki voor de verdediging. Als Griezmann dan uitzakte, was hij de man die hem kon opvangen. In De Kuip speelde hij niet. Maar volgens mij dachten mensen nu dat ze zonder verdedigende middenvelder speelden", merkte hij op in de AD Voetbal Podcast.

"De bezetting was natuurlijk hetzelfde, met Wieffer die daar gewoon speelde. Veel mensen begonnen te gillen dat dit allemaal niet kon, maar tegen PSV zag je dat Zerrouki ook niet al zo ver is dat hij al het verschil maakt. Mensen hadden dinsdag liever iets meer voorzichtigheid gezien. Dat vind ik ook wel grappig: Advocaat was voorzichter dan Slot en dat wilden ze nooit meer. Toen Slot kwam, werd dat aanvallende spel toegejuicht. Maar nu probeert hij het ook tegen Atlético, pakt dat verkeerd uit en krijgt hij toch de hoon over zich heen."

"Slot zit nu in een andere fase van zijn trainerscarrière, waarin hij aan mensen moet gaan uitleggen waarom het niet lukt. Maar hij moet het niet gaan uitleggen aan de mensen die denken dat hij tegen Atlético zonder verdedigende middenvelder heeft gespeeld, want dat is verloren tijd", besloot Gouka.

Lees meer over
Ramiz Zerrouki
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties