Na het weekend meer duidelijkheid over knieblessure Stengs (update)

Na het weekend meer duidelijkheid over knieblessure Stengs (update)

Feyenoord hoeft Calvin Stengs niet ruim een jaar te missen vanwege een ernstige blessure. Dit meldt De Telegraaf zaterdagochtend vroeg. De middenvelder is tegen PSV niet beschikbaar, maar uit een eerste scan blijkt dat de schade aan zijn knie meevalt. Stengs werd tegen FC Groningen huilend op een brancard van het veld gedragen en direct werd gevreesd voor een zware kruisband blessure.

Uitgebreide scans hebben nu aangetoond dat de schade meevalt. De opluchting bij Stengs en Feyenoord zijn groot, want de aanvallende middenvelder heeft in het verleden al eens veertien maanden moeten herstellen van een zware knieblessure. Dit scenario blijft hem nu gelukkig bespaard. De Rotterdammers zijn wel voorzichtig met Stengs en hij behoort dan ook niet tot de wedstrijdselectie voor de topper tegen PSV.

De opluchting bij Arne Slot is ook groot. De trainer was vrijdag op het persmoment lovend over de kwaliteiten van Stengs. ''Calvin is de enige echt creatieve middenvelder, een passende speler. We hebben geprobeerd om hem af en toe minder te laten spelen om hem te sparen. Qua belasting ging dat goed, maar je kunt niets doen aan zo'n tackle zoals donderdag.''

Na weekend exacte indicatie
RTV Rijnmond voegt aan het nieuws toe dat er nog meer medisch onderzoek nodig is om een exacte indicatie te geven van de afwezigheid van Stengs. Na het weekend komt Feyenoord met de mededeling hoe lang de aanvallende middenvelder niet in actie kan komen voor de Rotterdammers. De eerste inschatting is momenteel dat het in ieder geval niet gaat om een zware knieblessure, maar het kan nog altijd gaan om een afwezigheid van 'enkele weken'.

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties