Gimenez: ''Ik wist dat het de enige kans zou zijn''

Gimenez: ''Ik wist dat het de enige kans zou zijn''

Santiago Gimenez speelde geen gemakkelijke wedstrijd, maar de Mexicaan was toch bijzonder belangrijk voor Feyenoord. Met zijn doelpunt in de 80e minuut besliste hij de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen. De spits schoof de bal met zijn linkervoet langs Xavier Maus. Na afloop van de wedstrijd sprak Gimenez met ESPN.

De Mexicaanse spits analyseert het meest bepalende moment van de wedstrijd. ''Als je in die positie komt, heb je twee opties: scoren of missen. Mijn teamgenoten brachten me in de positie, die pass van Danilo was geweldig. Hij is een aanvaller, hij weet waar je de bal wil hebben als spits.''

Tijdens de actie wist Gimenez dat dit een cruciaal moment was. ''Bij zo’n kans word je heel nerveus. Ik wist dat het de enige kans zou zijn door het tijdstip. We hebben niet best gespeeld. Maar als het niet zo loopt als je wil, moet je strijden en rennen om te winnen en met het hart spelen als strijders.''

Danilo
De verslaggever was verbaasd dat Danilo niet op de plek van Gimenez werd geposteerd. De Braziliaan kwam als aanvallende middenvelder in de ploeg. ''Arne is heel slim. Hij vond dat we vandaag samen konden spelen. We zijn goede vrienden. In het veld geven we alles voor elkaar.'' Dat bleek ook wel bij het vieren van het doelpunt: daarbij sprong Danilo, op uitnodiging van Gimenez, op de rug van zijn collega-spits.

Lees meer over
Arne Slot Danilo Pereira da Silva Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties