Feyenoord bekert verder na matig duel in Friesland

Feyenoord bekert verder na matig duel in Friesland

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers hadden geen gemakkelijke avond tegen sc Heerenveen, maar één geslaagde aanval was voldoende voor de ploeg van trainer Arne Slot.

Feyenoord begon met dezelfde namen als afgelopen weekend. Waar tijdens eerste helft tegen Fortuna Sittard een hoog niveau werd gehaald. Was het tegen sc Heerenveen ondermaats. De Rotterdammers creëerden amper kansen. De laatste linie stond echter wel goed waardoor het bij rust nog altijd gelijk stond. Alleen een grote kans werd weggegeven aan Sydney van Hooijdonk na balverlies van Orkun Kökcü.

De tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. Slot greep na zestig minuten in door twee keer te wisselen. Met de ingevallen Danilo en Neraysho Kasanwirjo werd Feyenoord iets gevaarlijker. Tien minuten voor tijd was het Santiago Gimenez die de ban brak voor de stadionclub. Waar de gehele avond de snelheid ontbrak ging nu wel alles goed. Danilo gaf goed mee, de Mexicaan bleef koelbloedig voor het doel en kon daardoor het verschil maken.

Feyenoord bekert verder na matig duel in Friesland

Feyenoord weet zaterdagavond wie de tegenstander gaat worden in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Spakenburg heeft zich al geplaatst en morgen spelen PSV – ADO Den Haag en De Graafschap – Ajax nog tegen elkaar. De loting is om 22:30 uur en live te bekijken op ESPN. De volgende wedstrijd van Feyenoord is zaterdagavond alweer. Dan wacht FC Groningen in De Kuip.

Opstellingen
SC Heerenveen: Mous, Van Ewijk, Bruma, Bochniewicz, Köhlert, Olsson, Tahiri, Al Hajj, Nunnely, Van Hooijdonk, Sahraoui.
Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Dilrosun, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Wissels
SC Heerenveen: Bekkema, Klaverboer, Ali, Van Ottele, Van der Plaat, Nunumete, Halilovic, Timossi, Van Amersfoort, Colassin, Karlsbakk.
Feyenoord: Marciano, Troost, Kasanwirjo, Trauner, Rasmussen, Lopez, Milambo, Taabouni, Bullaude, Paixão, Danilo.

Lees meer over
KNVB Beker sc Heerenveen Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties