Geen Geertruida in vermoedelijke opstelling Oranje

Geen Geertruida in vermoedelijke opstelling Oranje

Lutsharel Geertruida lijkt vanavond niet op een basisplaats te hoeven rekenen bij Oranje. Bondscoach Ronald Koeman kondigde al aan tegen IJsland andere namen te willen zien dan tegen Canada en kiest dus niet voor de Feyenoorder. Ook Justin Bijlow, die is aangewezen als derde doelman, komt wederom niet in actie.

Geertruida deed afgelopen week de volledige 90 minuten mee tijdens de 4-0 zege op Canada. Daarbij speelde hij een goede wedstrijd. Ten opzichte van dat duel behouden alleen Bart Verbruggen en Memphis Depay hun basisplaats. Dat Geertruida niet speelt, zegt dus nog weinig over zijn kans op een basisplaats tijdens het EK.

Koppeltje Geertruida-Frimpong
Sterker nog, tijdens zijn persconferentie van zondagmiddag liet Koeman zich juist lovend uit over Geertruida. De bondscoach vond dat de rechtsback een goed tandem vormde met Jeremie Frimpong, die als rechtsbuiten speelde. "Dat koppeltje was erg goed. Geertruida is ook bij Feyenoord gewend om als back aan de binnenkant te spelen, met een rechtsbuiten voor zich aan de buitenkant."

Daarmee lijkt Geertruida een streepje voor te hebben op Dumfries, die net als Frimpong veelal buitenom beweegt. Toch ziet Koeman ook dat koppeltje wel voor zich. Daarbij kan het ook nog zo zijn dat de rechtsback niet complementair hoeft te zijn aan Frimpong. Vanavond speelt Dumfries aan de rechterkant naar verwachting namelijk samen met Xavi Simons.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Reijnders, Koopmeiners, Veerman; Simons, Memphis, Gakpo

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties