Dit bedrag levert het EK minimaal op voor Feyenoord

Dit bedrag levert het EK minimaal op voor Feyenoord

Vrijdag was voor alle 24 bondscoaches de deadline om de definitieve EK-selectie aan te leveren bij de UEFA. Inmiddels is dus duidelijk dat namens Feyenoord Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida (Nederland), Dávid Hancko en Leo Sauer (Slowakije), Gernot Trauner (Oostenrijk), Luka Ivanusec (Kroatië) en Ondrej Lingr (Tsjechië) deelnemen aan het eindtoernooi.

Over het geheel staat de Eredivisie op plek negen met zestien spelers die actief zijn op het EK, terwijl de Premier League met 114 spelers de hofleverancier is. Vanuit Nederland is Feyenoord met zeven spelers hofleverancier gevolgd door Ajax (vijf) en PSV (drie). Om het beter in beeld te brengen staat het aantal spelers van de Rotterdammers gelijk aan die van Atlético Madrid en Fenerbahçe, terwijl Champions League-finalist Borussia Dortmund slechts zes spelers aflevert.

Financieel-expert Job Gulikers onderzocht wat het eindtoernooi minimaal zal opleveren voor Feyenoord. Clubs ontvangen een dagvergoeding van ongeveer €8800,- per speler. Die teller begint met lopen tien dagen voor de eerste wedstrijd en loopt minstens tot één dag na de laatste wedstrijd. Als alle spelers in de groepsfase worden uitgeschakeld, dan ontvangt Feyenoord dus een bedrag van 1.3 miljoen euro.

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties