Sauer definitief mee met Slowakije: twee na jongste EK-ganger

Sauer definitief mee met Slowakije: twee na jongste EK-ganger

Leo Sauer gaat definitief mee met Slowakije naar het EK in Duitsland. De 18-jarige talentvolle buitenspeler is daarmee de twee na jongste voetballer die het aankomende eindtoernooi gaat meemaken. Alleen Lamine Yamal (16 jaar) en Warren Zaïre-Emery (18 jaar) zijn jonger.

Sauer is een van de grootste talenten van Slowakije. De buitenspeler heeft nog altijd een record op zijn naam staan. Sauer is de jongste debutant ooit voor het nationale elftal. Sinds 1939 stond die eer op naam van oud-aanvaller Frantisek Vysocky, die 18 jaar, 3 maanden en 18 dagen oud was toen hij voor het eerst zijn land vertegenwoordigde. Sauer deed het acht dagen eerder.

Bondscoach Francesco Calzona heeft vrijdagavond de definitieve selectie bekendgemaakt. Naast Sauer behoort ook David Hancko tot de 26-koppige selectie. Slowakije is in Groep E ingedeeld met België, Roemenië en Oekraïne. Het toernooi start op maandag 17 juni met een wedstrijd tegen de Belgen. Het duel in het Deutsche Bank Park begint om 18:00 uur.

Lees meer over
Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties