Hancko verkozen tot FR12 Speler van het Jaar 2023/24

Hancko verkozen tot FR12 Speler van het Jaar 2023/24

Dávid Hancko is uitgeroepen tot FR12 Speler van het Jaar 2023/24. Bezoekers van deze website stemden afgelopen week massaal op de Slowaakse verdediger. Met bijna 82% van de stemmen bestond er geen twijfel over de winnaar van deze verkiezing.

Na het einde van het seizoen konden supporters via deze website stemmen op hun Speler van het Jaar. De verkiezing verliep eerst per linie, waar Hancko in de defensie ook al een duidelijke overwinning boekte. Hij kreeg daar 78,5% van de stemmen. Lutsharel Geertruida volgde met 10,7%. De winnaars van de andere posities kwamen bij de eindstrijd niet in de buurt van het stemmenaantal van Hancko. Timon Wellenreuther kreeg 8,4% van de stemmen, Mats Wieffer 6,7% en Santiago Gimenez 3,2%.

Net als in zijn debuutseizoen, was Hancko ook dit jaar weer een dragende kracht in de achterhoede van Feyenoord. De Slowaak deed in alle 48 wedstrijden mee en maakte slechts één keer niet de volledige wedstrijd vol (thuis tegen PEC Zwolle stond Hancko 65 minuten op het veld). Daarbij was de verdediger ook nog eens goed voor liefst 7 goals en 3 assists. Niet voor niets werd hij dit jaar gelinkt aan topclubs als Paris Saint-Germain en Liverpool. Tegelijkertijd gaf Hancko al meerdere malen aan gelukkig te zijn bij Feyenoord en sluit hij een langer verblijf niet uit. Zijn contract loopt tenslotte nog tot medio 2028.

Opvolger Kökcü
Met deze uitverkiezing volgt Hancko voormalig aanvoerder Orkun Kökcü op als Speler van het Jaar. De naar Benfica vertrokken publiekslieveling kreeg destijds 55% van de stemmen. Maar ook toen was er al veel waardering voor Hancko. De Slowaak werd bij die verkiezing tweede met 22% van de stemmen.

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties