"Hancko was destijds al onder de indruk van Priske"

"Hancko was destijds al onder de indruk van Priske"

Brian Priske is een van de laatste overgebleven kandidaten op de trainersshortlist van Feyenoord. Dat die lijst nog maar drie (buitenlandse) trainers bevat, meldden al diverse media, onder wie nu ook De Telegraaf. De krant speculeerde bovendien over een langer verblijf van sterkhouder Dávid Hancko als hij deze zomer herenigd wordt met de Deense trainer.

Priske is momenteel werkzaam bij Sparta Praag. Daar begon hij in de zomer van 2022, dezelfde zomer waarin Hancko die club richting de transferdeadline verruilde voor Feyenoord. De twee werkten dus niet lang met elkaar samen, maar Hancko zou in die korte tijd wel overtuigd zijn geraakt.

"Hancko was destijds al onder de indruk van de aanvallend ingestelde trainer, die zijn visie en speelwijze goed kon overbrengen op de spelers van Sparta Praag", zo schreef de krant. "Na zijn vertrek uit Praag heeft de centrale verdediger op de voet kunnen volgen hoe succesvol de periode van Priske bij zijn oude club werd." In twee jaar tijd werd de ploeg twee keer kampioen van Tsjechië en won het ook één keer de beker.

De krant suggereerde zelfs dat 'de kans groot is dat Hancko blijft' als Priske naar Feyenoord komt. Toch lijkt die stelling vooral speculatie. Hancko staat er bij diverse topclubs goed op, al ligt hij bij Feyenoord nog vast tot medio 2028. Eerder gaf hij al aan een Engelse of Duitse topclub prachtig te vinden, maar net zo gelukkig en trots te zijn als hij voor Feyenoord mag blijven uitkomen.

Lees meer over
Dávid Hancko Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties