Brian Priske

Brian Priske, geboren op 14 mei 1977 in Denemarken, is sinds de zomer van 2024 trainer bij Feyenoord. Nadat hij als voetballer al succesvol was, maakte hij nu ook naam als trainer. Als een toegewijde en strategische coach heeft hij verschillende clubs naar succes geleid, terwijl zijn carrière als speler hem op de velden van prominente Europese competities bracht. Voor zijn stap naar Rotterdam maakte hij een goede indruk bij Midtjylland en Sparta Praag.

copyright proshots 21899108

Carrière als Speler

Brian Priske begon zijn professionele voetbalcarrière in Denemarken, waar hij speelde voor Aarhus Fremad. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en al snel maakte hij de overstap naar de Deense topclub AaB Aalborg. Bij Aalborg BK (AaB) ontwikkelde hij zich verder en trok de aandacht van buitenlandse clubs.

Priske's indrukwekkende prestaties in Denemarken leidden tot een transfer naar het buitenland. Hij speelde voor clubs zoals KRC Genk en Club Brugge in België, waar hij deel uitmaakte van een competitieve ploeg. Zijn avontuur bracht hem ook naar de Engelse Premier League, waar hij voor Portsmouth FC speelde. Priske sloot zijn actieve spelerscarrière af bij Vejle BK en Horsens AC, waar hij zijn ervaring en leiderschap op het veld tentoonstelde.

Carrière als Trainer

Na zijn actieve carrière als speler, stapte Brian Priske in de wereld van het coachen. Hij begon zijn trainerscarrière als assistent-coach bij FC Midtjylland, waar hij snel opklom tot hoofdtrainer. Onder zijn leiding won FC Midtjylland de Deense Superliga in het seizoen 2019-2020. Zijn strategisch inzicht en vermogen om een team te motiveren waren cruciaal voor dit succes.

Na zijn succesvolle periode bij Midtjylland, nam Priske de leiding bij Royal Antwerp FC in België. Deze samenwerking was minder succesvol, maar wel leidde hij Antwerp naar de Belgische bekerfinale en verzekerde hij de club van Europese kwalificatie.

Brian Priske's succes als trainer bleef niet onopgemerkt, en in 2022 werd hij benoemd tot hoofdtrainer van Sparta Praag in Tsjechië. Bij Sparta Praag werkt hij aan het herstellen van de glorie van de club en het ontwikkelen van jong talent, een taak die perfect aansluit bij zijn vaardigheden en ervaring.

Priske bij Feyenoord

Na een lange tijd van geruchten, werd Priske op 12 juni 2024 officieel aangekondigd als trainer van Feyenoord. Hij was de eerste buitenlandse trainer sinds 33 jaar en tekende een contract voor drie seizoenen. ''Bij meerdere clubs heeft hij al aangetoond dat hij spelers beter maakt, het aanvallende voetbal voorstaat dat de mensen in De Kuip graag zien en daarmee ook resultaten behaalt. Een prettige bijkomstigheid is dat hij de Nederlandse taal machtig is", vertelde algemeen directeur Dennis te Kloese.

Priske prijzen

Als speler won Priske de Belgische beker met Club Brugge en de Deense landstitel met Aalborg BK. Als trainer wist hij zijn prijzenkast uit te breiden:

Prijs Aantal Seizoen
1. česká fotbalová liga 2 2023 & 2024
Superligaen 1 2020
MOL Cup 1 2024
copyright proshots 25747362