Feyenoord speelt tegen FC Groningen in halve finale KNVB Beker

Feyenoord speelt tegen FC Groningen in halve finale KNVB Beker

Zaterdagavond is bekend geworden welke tegenstander Feyenoord moet verslaan om tot de finale van de KNVB Beker te komen. In de halve finale van het bekertoernooi wordt namelijk gespeeld tegen FC Groningen. De thuiswedstrijd wordt gespeeld op 27, 28 of 29 februari afhankelijk van het overige speelschema. De exacte datum en tijd worden binnen een paar dagen bekendgemaakt.

Met de ploeg uit Groningen heeft Feyenoord op papier eindelijk een keer geluk met de loting. Eerder werden de Rotterdammers in het bekertoernooi namelijk gekoppeld aan FC Utrecht, PSV en AZ: allemaal ploegen uit de Eredivisie. Om tot de halve finale te komen heeft de huidige nummer zes uit de Keuken Kampioen Divisie twee keer een Eredivisieclub verslagen. In de eerste ronde werden de amateurs van Rijnsburg verslagen (0-1) en daarna werd ook gewonnen van Willem II (1-3), Excelsior (0-2) en Fortuna Sittard (0-0, na penalty’s).

Feyenoord speelt thuis!
Feyenoord heeft het voordeel dat FC Groningen in de eigen Kuip wordt ontvangen, want de cijfers uit de historie bewijzen dat de Rotterdammers in het hoge noorden bijna altijd slecht presteren. In De Kuip staat het gemiddelde aantal punten tegen FC Groningen op 2,3, terwijl dat aantal in de Euroborg op 1,3 punten staat. Beide ploegen namen het in het bekertoernooi vier keer tegen elkaar op en hiervan wist Feyenoord er drie te winnen. Ook hier werd in Groningen verloren.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties