Feyenoord-opponent AS Roma belandt in crisissfeer na nieuwe nederlaag

Feyenoord-opponent AS Roma belandt in crisissfeer na nieuwe nederlaag

Niet alleen bij Feyenoord verloopt het sportief niet zoals gewenst. Ook de aanstaande tegenstander in de tussenronde van de Europa League presteert extreem matig. AS Roma verloor afgelopen week alweer voor de zevende keer in de Serie A en staat momenteel op de negende plaats. In Italiaanse media wordt momenteel gesproken over een crisissfeer.

Vier dagen na de bekeruitschakeling tegen SS Lazio, werd er weer verloren. AC Milan was zondagavond met 3-1 te sterk voor de ploeg van trainer Jose Mourinho. De Portugees moest toekijken vanaf de tribune vanwege een schorsing en zag hoe zijn elftal geen vuist kon maken tegen de Italiaanse topclub.

''Het is duidelijk dat we in een heel moeilijke fase zitten'', erkent Roma-spits Andrea Belotti na afloop van het duel in gesprek met DAZN. ''Na de verloren derby tegen Lazio was er de nodige frustratie bij ons. Tegen Milan begonnen we prima, maar al snel kregen we weer een tegengoal. Dat is weer een dreun.''

''We hebben een kwalitatief sterke selectie, maar niemand in de ploeg heeft dezelfde kwaliteiten als Paulo. Als Dybala er niet bij is, moeten we ons iets anders organiseren. We hebben het gevoel dat we de bodem nu wel hebben geraakt. Dat betekent ook direct dat de enige weg omhoog is voor ons. Met zo'n selectie mogen we niet in deze positie belanden.''

Naast Dybala kon AS Roma ook niet beschikken over Renato Sanches. Aanvoerder Gianluca Mancini moest in de rust geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Oud-Feyenoorder Rick Karsdorp bleef de gehele wedstrijd op de bank. Feyenoord en AS Roma treffen elkaar voor het eerst dit jaar op 15 februari in De Kuip. De return staat op donderdag 22 februari in de agenda.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties