De tegenstander: Lukt het nu eindelijk wel tegen AS Roma?

De tegenstander: Lukt het nu eindelijk wel tegen AS Roma?

Het leek te onwaarschijnlijk om waar te zijn, maar Feyenoord krijgt in de Europa League wéér te maken met AS Roma. Voor de derde keer in drie jaar tijd staan de beide clubs in een Europees verband tegenover elkaar. Lukt het Feyenoord nu dan eindelijk om de Romeinen de baas te zijn? Dit weten we van het huidige AS Roma.

De komende Europese tegenstander heeft geen nadere introductie nodig. Feyenoord kent AS Roma inmiddels goed. Het was de club die in de zomer van 2022 zorgde dat de Rotterdammers nét naast de Conference League-titel grepen (1-0) en een jaar later de weg naar de halve finale van de Europa League versperde (1-0 en 4-1). José Mourinho had een groot aandeel in die resultaten en vooral de manier waarop ze tot stand kwamen, en de Portugees staat nog altijd aan het roer in Rome.

Selectie
Feyenoord hoeft dan ook geen heel ander Roma te verwachten als tijdens de vorige twee ontmoetingen. Nog altijd houdt de ploeg er een speelstijl op na waarbij alles om resultaat draait, en minder om aanvallend en aantrekkelijk voetbal. Ten opzichte van de laatste ontmoeting raakte Roma alleen Roger Ibañez, Nemanja Matic en oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum kwijt. Spits Tammy Abraham bleef, maar kwam door een kruisbandblessure nog niet in actie dit seizoen.

Daartegenover staan enkele behoorlijke zomerversterkingen, waarvan Romelu Lukaku de opvallendste naam is. Met 7 goals in de Serie A en 5 in de Europa League is de Belg clubtopscorer, met een flinke voorsprong op zijn ploeggenoten. Daarnaast beschikt Roma dit seizoen ook over nieuwe spelers als Leandro Paredes, Renato Sanches, Evan Ndicka en Houssem Aouar. Op papier lijkt de ploeg daarmee nog iets sterker geworden dan vorig seizoen.

Serie A
De afgelopen twee seizoenen was AS Roma onder Mourinho succesvol in Europa, maar minder in de Serie A. De ploeg eindigde twee keer op rij op plek 6, wat maar net genoeg was voor plaatsing voor de Europa League. Dit seizoen lijkt Roma die lijn door te zetten. Dit weekend verloor de club met 2-0 van het verrassend goed presterende Bologna, waardoor het wegzakte naar de zevende plaats. Met 7 overwinningen, 4 gelijke spelen en 5 nederlagen kunnen we spreken van een wisselvallige eerste seizoenshelft.

Europa League
Na de Conference League-winst van 2022 greep Roma vorig jaar net naast de eindzege in de Europa League. In de finale werd het na strafschoppen uitgeschakeld door Sevilla. En dus kwamen de Romeinen ook dit jaar weer uit op het een na hoogste podium. De groepsfase begon goed. Na drie zeges in de eerste ontmoetingen met Sheriff Tiraspol (1-2), Servette (4-0) en Slavia Praag (2-0) kon het al niet meer misgaan voor Roma.

Toch liet het daarna wel punten liggen op bezoek bij Slavia Praag (2-0) en Servette (1-1). De 3-0 zege op Sheriff Tiraspol in de laatste wedstrijd was daardoor niet meer genoeg voor de groepswinst. Slavia Praag stroomt als nummer 1 direct in bij de achtste finales, terwijl AS Roma het in de tussenronde dus wéér opneemt tegen Feyenoord.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties