Feyenoord onderuit in extra lang oefenduel tegen Union Sint-Gillis

Feyenoord heeft de derde wedstrijd van deze oefencampagne niet weten te winnen. Op Varkenoord kreeg het bezoek van Union Sint-Gillis, dat met 0-4 te sterk was. De wedstrijd duurde liefst vier keer dertig minuten, wat trainer Arne Slot de gelegenheid gaf om veel van zijn spelers lang in actie te zien.

Slot begon met wat hij vooralsnog - zonder verdere aankopen - als zijn sterkste elf ziet. Bij afwezigheid van Orkun Kökcü (geblesseerd) betekende dat dat Lutsharel Geertruida opnieuw vanaf het middenveld begon. Jorrit Hendrix was de linksback, terwijl aanwinst Javairo Dilrosun zijn officieuze debuut maakte in het shirt van Feyenoord. Zijn basisplaats ging ten koste van Patrik Wålemark.

Met deze formatie lukte het Feyenoord nog niet om tot veel grote kansen te komen. Na een kleine twintig minuten was het de goed debuterende Dilrosun die voor de eerste serieuze kans zorgde, door na een knappe actie de bal achter de verdediging te leggen. Daar dook Hendrix op, maar de linksback stuitte op de doelman van de bezoekers.

Ook Wålemark - inmiddels ingevallen voor een ongelukkig spelende Alireza Jahanbakhsh - kreeg tegen het einde van het tweede kwart nog een mogelijkheid, maar hij kopte de voorzet van Fredrik Aursnes over. Aan de andere kant kwam Union even later wel tot scoren. Uitgerekend oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop dook op voor het doel van Justin Bijlow en passeerde zijn ex-ploeggenoot.

Toen een kwartier later het tweede kwart was afgelopen, stond ook de 0-2 al op het scorebord. Een scherpe voorzet uit een vrije trap kon van dichtbij worden binnengetikt door Dennis Eckert. Voor de basisspelers van Feyenoord zat de wedstrijd er daarmee op. Na rust verschenen voornamelijk jeugdspelers aan de aftrap, maar ook Jean-Paul Boëtius, die voorlopig bij Feyenoord zijn conditie op peil houdt.

In zijn eerste halfuur - daarna werd Boëtius alweer afgelost door Dermane Karim - kon hij nog niet heel erg overtuigen. Daarin was hij niet de enige, want Feyenoord maakte nauwelijks aanspraak op het doelpunt dat de ploeg terug in de wedstrijd kon brengen. Union leek zelfs verder uit te lopen toen Mark Diemers een strafschop veroorzaakte, maar met een knappe redding liet de 20-jarige Thijs Jansen zich gelden.

De 0-3 zou uiteindelijk echter alsnog vallen. Een schot van afstand was voor Jansen, maar de bal belandde vervolgens in de kluts. Daaruit was het Ross Sykes die de doelman nu kansloos liet. In de slotfase werd het ook nog 0-4; na opnieuw enkele goede reddingen liet Jansen zich in de allerlaatste minuut nog één keer passeren. Er blijft voldoende werk aan de winkel voor Feyenoord en Slot, die nog drie weken hebben tot de Eredivisie weer van start gaat.

44' | 0-1 | Nieuwkoop
59' | 0-2 | Eckert
98' | 0-3 | Sykes
120' | 0-4 | Ziani

Bijzonderheden
71' | Thijs Jansen stopt een strafschop van Union

Feyenoord eerste helft: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Hendrix; Geertruida, Aursnes, Toornstra; Jahanbakhsh (30. Wålemark), Danilo, Dilrosun
Feyenoord tweede helft: Jansen; Benita, Valk, Diemers, Baars; Hartjes, Taabouni, Boëtius (90. Karim); Wålemark (90. Milambo), Groen, Naujoks

Union Sint-Gillis: Moris; Nieuwkoop, Lazare, Eckert Ayensa, Vanzeir, Burgess, Teuma, Lynen, Van der Heyden, Kandouss, Lapoussin