Boëtius: "Of ik open sta voor een terugkeer? Dat weet ik niet"

Jean-Paul Boëtius staat deze week weer op het trainingsveld bij zijn oude liefde Feyenoord. De voormalig aanvaller, die de laatste jaren echter steevast als middenvelder speelde, is transfervrij en houdt bij zijn oude club zijn conditie op peil. Meer dan dat zit er niet achter, benadrukte hij nog maar eens tegenover RTV Rijnmond.

Dat Boëtius níét bij Feyenoord is om een contract af te dwingen, werd eerder ook door de club zelf al duidelijk gecommuniceerd. Of de speler er wel voor open zou staan? "Dat weet ik niet. Er gaan heel veel dingen vooraf aan zo'n beslissing. Zodra er wat speelt, kan zich een ander gevoel ontwikkelen. Maar ik blijf het benadrukken: voor nu is het echt alleen om mijn conditie op peil te houden."

De 28-jarige Boëtius belde Slot zelf op met de vraag of hij mee kon trainen. "Ik vroeg zijn nummer, heb hem gebeld en heel brutaal gevraagd of ik hier terecht kon. Hij zei gelijk ja. 'Je hebt gewoon de kwaliteiten om ook gevaarlijk te zijn tijdens trainingssessies.' Ook omdat ik er hier al zoveel jaren op heb zitten in de jeugd en het eerste elftal, zei hij gelijk ja. Oude liefde roest niet."

Boëtius wees erop dat zeker ook het niveau en de intensiteit van de trainingen een echte meerwaarde voor hem zijn. "Het is een aardig niveau, zeker als je kijkt naar leeftijd. Er zijn veel jonge jongens die vanuit de jeugd zijn doorgestroomd, maar als ik zie met wat voor professionaliteit en volwassenheid ze al voetballen... Petje af, echt waar."

Premier League
Van een terugkeer naar Feyenoord is (vooralsnog) dus geen sprake. Wat de toekomstplannen van Boëtius wel zijn? "Qua competitie? Daar sta ik heel open in. Maar de droom van menig speler is natuurlijk de Premier League. Of dat gaat gebeuren, zien we wel. Maar dat is nog steeds dé droom."

Boëtius sprak eerder dit jaar met FR12.nl over onder meer zijn beginperiode bij Feyenoord, zijn terugkeer in 2017/18 en zijn nieuwe positie op het middenveld. Het interview is hier terug te lezen.

Lees meer over
Jean-Paul Boëtius
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties