Feyenoord-huurling Jansen eindelijk eerste keeper: "Nu zo doorgaan"

Feyenoord-huurling Jansen eindelijk eerste keeper: "Nu zo doorgaan"

Thijs Jansen is eindelijk gepromoveerd tot eerste keeper van De Graafschap. De Feyenoorder keepte vorig jaar al een sterk seizoen op huurbasis bij TOP Oss, maar moest dit seizoen veelal toekijken hoe concurrent Mees Bakker onder de lat stond. Afgelopen weekend was het eindelijk de beurt aan Jansen, die voorlopig ook niet meer uit de basis lijkt te verdwijnen.

Jansen stond vrijdagavond onder de lat tijdens het bezoek aan FC Den Bosch, waar De Graafschap met 0-4 won. "Donderdag hoorde ik dat ik zou keepen", vertelde Jansen na afloop aan De Gelderlander. "Ik had er natuurlijk eerder op gehoopt, maar hier ben ik heel blij mee. Het ging goed en ik heb de nul gehouden. Nee, ik had niet meer spanning dan anders. Nu moet ik zo door blijven gaan en zorgen dat ik er niet meer uit ga."

Onvrede bij Feyenoord
Het was niet het eerste optreden van Jansen voor de nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie. Jansen maakte eerder al indruk tijdens de competitiewedstrijd tegen Roda JC (0-0) en de bekerzege op FC Emmen (2-0). Toch leverde dat hem nog geen vaste basisplaats op, tot onvrede van zowel Jansen als Feyenoord. Het leek zelfs een optie om de huurovereenkomst in de winter al stop te zetten, maar nu de keeper eindelijk zijn plek onder de lat heeft veroverd, zal dat niet meer nodig zijn.

Trainer Jan Vreman, die dus lang vasthield aan de 22-jarige eigen contractspeler Bakker, lichtte zijn besluit toe. "Het was iets minder bij Mees in de laatste wedstrijden. Daarom hebben we besloten tot een keeperswissel. De twee doelmannen zitten heel dicht bij elkaar. Het is fijn dat je dan een goede keeper erachter hebt."

Contract tot 2025
Jansen, zelf ook net 22 jaar oud, geldt als een talentvolle keeper. Dat liet hij vorig seizoen al zien bij TOP Oss, waar hij ondanks de matige resultaten van die club zelf toch geregeld dé uitblinker was. Ook bij De Graafschap zullen nu dus meer kansen volgen om te laten zien dat hij in de toekomst het niveau van Feyenoord 1 kan aantikken. In De Kuip heeft hij nog een contract tot medio 2025.

Lees meer over
Thijs Jansen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties