''Feyenoord heeft een hard spel gespeeld''

''Feyenoord heeft een hard spel gespeeld''

Feyenoord gaat met Arne Slot de Champions League in. Journalist Marcel van der Kraan geeft meer tekst en uitleg over de berichtgeving van de laatste dagen. Slot leek lang op weg Tottenham Hotspur, heeft aangegeven open te staan voor een avontuur in de Premier League, maar algemeen directeur Dennis te Kloese heeft het spel keihard gespeeld.

"Ik denk dat er een paar honderdduizend mensen wakker zijn geworden of op hun werk zijn aangekomen met het beste nieuws dat ze zich maar konden wensen'', begint Van der Kraan in gesprek met De Telegraaf. ''Wekenlang verkeerde iedereen in onzekerheid. Zou hij nu vertrekken? Gaat hij naar Spurs? Dat is uiteindelijk niet gebeurd en dan is iedereen euforisch bij Feyenoord."

"Er is een hele rare twist in het transferverhaal gekomen. Gedurende twee weken had Spurs contact met Pimenta. Zij onderhield al die contacten. Spurs heeft niet direct met Arne Slot onderhandeld; dat gebeurt altijd via een tussenpersoon. Pimenta heeft vorige week aangegeven: ja hij staat ervoor open, hij wil naar Spurs komen en wil dan een paar mensen van zijn staf meenemen."

''Vervolgens maakte ze een afspraak met Feyenoord. Maar wat gebeurde er in de tussentijd? Dennis te Kloese werd benaderd door Spurs, maar hij heeft nee gezegd en duidelijk gemaakt: jongens, luister even: Slot is onze toptrainer en hij heeft nog een contract bij ons, we houden hem aan zijn contract. Als jullie echt geïnteresseerd zijn, zal er een enorme afkoopsom moeten worden betaald. Aanvankelijk maakten ze niet bekend hoe hoog dat bedrag moest zijn, en dat frustreerde Tottenham Hotspur enorm.''

Feyenoord is nooit van plan geweest om mee te werken aan een vertrek van Slot. ''Ze wilden graag een bedrag weten, maar dat werd niet duidelijk. Het feit dat Tottenham niet wist waar ze aan toe waren, maakte de onderhandelingen en de gesprekken met Feyenoord erg ingewikkeld. Gisteravond werd de waarheid duidelijk na een hele dag praten: Slot heeft ervoor gekozen zijn contract gewoon te verlengen. Feyenoord heeft Slot een salaris aangeboden dat nog nooit eerder aan een trainer is betaald, misschien zelfs het hoogste salaris ooit in de Eredivisie.''

Van der Kraan ziet dat Feyenoord zich als een topclub heeft gedragen. In het verleden werd er soms nog wel eens lichtzinnig gehandeld, maar de Rotterdammers willen doorgroeien en zich de komende jaren verzekeren van de inkomsten uit de Champions League. Met een vertrek van Slot moest de club weer helemaal opnieuw beginnen. "Feyenoord heeft een hard spel gespeeld. Voor Feyenoord was het heel duidelijk: Slot is onze trainer. Uiteindelijk had Feyenoord de controle, niet Slot of Tottenham Hotspur."

Lees meer over
Arne Slot Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties