'Feyenoord geïnteresseerd in spits Gnonto'

'Feyenoord geïnteresseerd in spits Gnonto'

Feyenoord gaat zich melden voor spits Wilfried Gnonto, zo meldt 1908.nl. De 18-jarige spits moet overkomen van FC Zürich, waar hij nog tot medio 2023 onder contract staat. Transfermarktexpert Gianluci Di Marzio gaf deze week aan dat de spits een topcompetitie verkiest boven een transfer naar de Eredivisie.

Eerder toonden ook PSV, Ajax, TSG Hoffenheim en een aantal Italiaanse clubs interesse in de spits. SC Freiburg uit Duitsland heeft naar verluidt momenteel de beste papieren om de Italiaan in te lijven. Gnonto kwam in de zomer van 2020 transfervrij over van de O19 van Inter en maakte met name vorig seizoen indruk in Zwitserland. In 36 wedstrijden scoorde hij tien keer en gaf hij vijf assists.

De Italiaan kan daarnaast op veel posities uit de voeten; voornamelijk als centrum- en schaduwspits, maar ook op de flanken. Hij heeft al vier A-interlands voor Italië achter zijn naam staan, waarin hij één keer scoorde. De marktwaarde van Gnonto wordt geschat op tien miljoen euro.

Feyenoord en Frank Arnesen moeten deze zomer op zoek naar nieuwe spitsen. Met het vertrek van Cyriel Dessers en Bryan Linssen werd Danilo al transfervrij overgenomen van Ajax en nu moet dus ook Gnonto worden binnengehaald. Eerder deze week werd Mats Wieffer van Excelsior overgenomen, terwijl ook de komst van Ian Maatsen slechts een kwestie van tijd lijkt. Calvin Stengs moet daarnaast worden gehuurd van het Franse OGC Nice.

Lees meer over
Feyenoord Transfermarkt Wilfried Gnonto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties