Feyenoord Transfermarkt

Het Twitter-account @FeyenoordTM heeft de laatste jaren naam gemaakt. De primeurs kwamen altijd bij De Telegraaf, Voetbal International, RTV Rijnmond en het Algemeen Dagblad vandaan, maar daar was ineens Feyenoord Transfermarkt. De beheerder achter het account wist als eerst de inkomende transfers van onder meer Marcos Senesi, Uros Spajic en Róbert Boženík te melden.

Het absolute hoogtepunt was de tweet over Arne Slot. Feyenoord Transfermarkt maakte melding dat de Rotterdammers en de trainer dichtbij een akkoord zijn over een contract. De clubleiding van AZ was woedend en ging direct in gesprek met Slot om op de man te vragen of de uitgelekte informatie klopt. Slot bevestigde het bericht en stond drie minuten later op straat.

Hoe komt hij aan zijn nieuws? "Ik heb echt een gigantisch netwerk. Eric Gudde, Jaap Stam, Martin van Geel, zaakwaarnemers, journalisten...ze staan er allemaal in. Als ik niet zeker ben van geruchten, ga ik daar dan mee sms'en. Niet whatsappen en zo kort en zakelijk mogelijk. Dat is de key. Alsof je een man van vijftig bent. Die sms'en ook voornamelijk. Met heel veel puntjes. Dat werkt het beste.''

Rutger Vinke heeft lang anoniem zijn werk kunnen doen, maar uiteindelijk heeft de beheerder achter het account zichzelf bekend gemaakt. ''Het was niet meer te doen om anoniem te blijven. Op een gegeven moment wordt je netwerk zo groot en op een gegeven moment kan je niet meer anoniem blijven. Of het bestuur gefrustreerd was? Misschien. Ze hadden altijd een DM kunnen sturen.''

Feyenoord Transfermarkt nieuws

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties