Even voorstellen: De mogelijke Europese tegenstanders van Feyenoord

Even voorstellen: De mogelijke Europese tegenstanders van Feyenoord

Feyenoord zal de eerste voorronde van de Conference League moeten afwachten om te zien wie de tegenstander wordt in de tweede voorronde. Daarin spelen de Rotterdammers namelijk tegen de winnaar van het tweeluik tussen FK Decic (Montenegro) en FC Drita (Kosovo). Wat weten we van deze ploegen?

FK Decic
FK Decic werd opgericht in 1926, maar speelt pas sinds 2006 - toen Servië en Montenegro splitsten - op het hoogste niveau. Sindsdien degradeerde het ook nog drie keer: in 2012/13 en 2014/15 speelde het één jaar op het tweede niveau en pas in 2020 keerde het terug van de degradatie in 2018. Vorig seizoen beleefde Decic echter het beste seizoen uit de clubhistorie. Als promovendus eindigde het op plek drie en bereikte het voor het eerst de - uiteindelijk wel verloren - finale van de Montenegrijnse beker. Daarmee is de wedstrijd tegen Drita de eerste Europese wedstrijd ooit voor de club.

De thuiswedstrijden van de club worden afgewerkt in het blauw-wit en worden gespeeld in het Stadium Tusko Polje, in het dorpje Tuzi, dat plaats biedt aan 2000 toeschouwers. Bekende namen heeft de selectie niet, op drie spelers na bestaat de ploeg uit enkel Montenegrijnen. Daarbij speelde er nog nooit een Nederlander voor Decic. Trainer van de club is de 45-jarige Bosniër Edis Mulalic. De oefenmeester was in zijn trainerscarrière enkel actief in zijn thuisland en in Montenegro. Als speler kwam hij nog zeven wedstrijden in actie voor Eintracht Frankfurt. Daarnaast speelde hij twee interlands namens Bosnië-Herzegovina.

FC Drita
FC Drita (tot 2016 bekend als KF Drita) is een club uit het Kosovaarse Gjilan, die eveneens in het blauw-wit speelt. Ook in die selectie hoeven we geen grote namen te verwachten, al lijkt de club in enkele aspecten iets groter dan de tegenstander. Zo biedt het Gjilan City Stadium, het stadion van FC Drita na een renovatie in 2017 plaats aan 15000 toeschouwers. Trainer van Drita is de 42-jarige Noord-Macedoniër Ardijan Nuhiji.

Drita werd al drie keer kampioen van Kosovo: in 2003, 2018 en 2020. Zo heeft Drita, in tegenstelling tot Decic, wel al wat Europese ervaring. In 2018/19 won het zelfs twee Champions League-voorrondes, tegen FC Santa Coloma (Andorra) en Lincoln Red Imps (Gibraltar). Vervolgens werd het echter kansloos uitgeschakeld door Malmö FF: over twee wedstrijden werd het 0-5. In 2018/19 verloor het direct de eerste voorrondewedstrijd van de Europa League tegen het Luxemburgse Dudelange. In 2020/21 liep het Europees voetbal door eerst in de voorronde Champions League en vervolgens in die voorronde Europa League uitgeschakeld te worden, nadat in beide toernooien eerst een ronde was overleefd.

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties