"Er is veel geld, maar er liggen nog steeds afspraken uit het verleden"

"Er is veel geld, maar er liggen nog steeds afspraken uit het verleden"

In de AD Voetbalpodcast ging het maandag uitgebreid over Feyenoord. En dan vooral over de grote uitdaging die algemeen directeur Dennis te Kloese komende zomer te wachten staat. Enerzijds komt er - nu Champions League-deelname bijna zeker is - veel geld binnen, maar anderzijds moet er ook veel gebeuren.

Te beginnen met de inkomsten die Feyenoord - als het de tweede plaats vasthoudt - door de nieuwe Champions League-opzet zal genereren. "PSV gaat ervan uit dat het zo'n 45 miljoen euro gegarandeerd binnenkrijgt", weet Mikos Gouka. "Voor Feyenoord zal dat gelijk of iets minder zijn. Het geld van de Champions League-campagne van dit seizoen is niet of nauwelijks aangebroken, in de winter zijn er geen spelers gehaald. Dus er is echt behoorlijk wat geld. Daar komt ook nog de verkoop bij van bijvoorbeeld Wieffer, Hartman, Gimenez, Geertruida; noem maar op."

Toch is er een belangrijke kanttekening te plaatsen. "Er is straks behoorlijk wat geld, maar het is bij Feyenoord nog niet zo dat ze iedere euro die binnenkomt ook kunnen uitgeven. Er liggen nog steeds afspraken uit het verleden die ze beperken om echt grote dingen te doen op de transfermarkt. Het grote probleem is dat ze niet in de buurt komen van de salarissen die Ajax en PSV betalen. Het is niet zo dat ze deze zomer zomaar allerlei spelers kunnen halen die beter zijn dan de spelers die ze laten vertrekken. Daar staat weer tegenover dat ze Arne Slot hebben, die heeft bewezen spelers snel op een bepaald niveau te kunnen krijgen."

Drukke zomer
"Dennis te Kloese beseft ook dat er deze zomer veel moet gebeuren", vervolgt Gouka. "Hij hoeft het niet alleen te doen, maar er zijn wel veel scouts vertrokken. Ze zijn wel aan het lobbyen voor nieuwe scouts, maar dat lukt nog niet zo makkelijk. Te Kloese moet de scouting aanvullen, een Head of Academy vinden, zorgen dat de schaduwlijst in orde is en ook nog zorgen dat hij Arne Slot uit de klauwen van grote clubs houdt."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties