"Het is niet de eerste keer dat Feyenoord veerkracht toont en terugkomt"

"Het is niet de eerste keer dat Feyenoord veerkracht toont en terugkomt"

Het was een lastige zondagmiddag voor Feyenoord in Heerenveen, maar na 90 minuten stond er toch een 2-3 voorsprong op het scorebord. In Studio Voetbal kwamen de doelpunten - inclusief de afgekeurde goal van Lutsharel Geertruida - nog eens voorbij.

"Het is niet voor het eerst dat Feyenoord met invallers het verschil maakt", trapte Ibrahim Afellay af, doelend op de gelijkmaker van Igor Paixão en de winnende treffer van Ayase Ueda. "Feyenoord heeft niet veel afgedwongen qua grote kansen, maar wel de hele wedstrijd gedomineerd en op de helft van de tegenstander gespeeld. Uiteindelijk hebben ze verdiend gewonnen. En het moet ook gezegd dat dit niet de eerste keer is dat Feyenoord op deze manier veerkracht toont en zo in de wedstrijd terugkomt." Presentator Sjoerd van Ramshorst wees er zelfs op dat het al de 13e wedstrijd van dit seizoen was waarin Feyenoord na de 80e minuut scoorde.

Topclubs in het voordeel
Arno Vermeulen had daar zijn eigen verklaring voor en stelde dat de huidige regelgeving topclubs in het voordeel plaatst. "Paixão en Ueda vielen in, waardoor Feyenoord in de laatste 20 minuten alsnog won. Bij Ajax zorgden invallers Chuba Akpom en Steven Bergwijn dat ze een punt pakte. En Ricardo Pepi maakte als invaller de winnende bij PSV. In het oude systeem met maar drie wissels was dat echt anders gegaan."

Tegengoals
Bij het bespreken van de twee tegengoals van Feyenoord, werden de nodige schuldigen aangewezen. Zo viel de eerste uit een situatie waarbij de hele zestien vol stond met Feyenoorders. "Hancko moet 'm daar altijd wegschieten, maar ze kijken elkaar allemaal aan", oordeelde Afellay." Bij de tweede tegentreffer keek Theo Janssen kritisch naar de rol van Lutsharel Geertruida. "Als je ziet hoe hij omschakelt, is dat niet één keer volle bak. Hij hield twee, drie keer in, waardoor de speler alle tijd en ruimte kreeg om de bal precies op het goede tempo te spelen. Als hij vol druk zette, lukte dat nooit."

Afgekeurde goal
Over de vroege afgekeurde treffer van Geertruida waren de tafelgasten het snel eens. "Die regel is de afgelopen jaren al vier keer aangepast, maar we moeten nu maar een keer helemaal terug naar de oude regel", oordeelde Vermeulen. "Een scheidsrechter kan niet altijd bepalen of iemand controle over de bal heeft. Het is veel te ingewikkeld gemaakt. Vroeger hadden we het hier nooit over, nu bijna elke week." Zelfs met de nu geldende regels vond Janssen dat de goal onterecht werd afgekeurd. "Het is gewoon een nieuwe situatie. Hij kreeg de bal op zich, dus is het geen buitenspel meer. Ik vind dit gewoon een goal."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties