Ochtendjournaal: Meevaller kan Ueda duwtje in de rug geven

Ochtendjournaal: Meevaller kan Ueda duwtje in de rug geven

Feyenoord won zondagmiddag met 2-3 bij sc Heerenveen, maar zo enerverend als die uitslag doet vermoeden, was de wedstrijd niet. Hét hoogtepunt was de late winnende goal van Ayase Ueda, zijn eerste in clubverband sinds 3 september 2023. In de ochtendkranten ging de aandacht dan ook vooral uit naar deze bevrijdende treffer van de Japanse spits.

'Japans feestje bij Feyenoord', kopte De Telegraaf maandagochtend. De krant zag hoe de doelpuntenmaker 'grijnsde van oor tot oor' toen hij na de wedstrijd door het uitvak werd toegezongen. "Zo succesvol als hij is in de Japanse nationale ploeg, zo moeizaam is qua doelpunten zijn eerste jaar bij Feyenoord. Pak de statistieken er maar bij: 11 goals in zijn laatste 8 interlands met Japan. En tot zondagmiddag 1 goal in de competitie voor Feyenoord, ergens begin september tegen FC Utrecht."

"De droogte bij zijn werkgever vrat aan hem. Op de training ging hij steeds harder werken, op de momenten dat hij Gimenez mocht vervangen werkte hij zich bijna over de kop. In zijn drang om zich te bewijzen en te scoren rende hij zichzelf soms bijna voorbij. Daarom vonden alle spelers van Feyenoord het geweldig voor hun Japanse ploeggenoot dat zijn moment van glorie eindelijk daar was."

Opportunisme
Ook het Algemeen Dagblad merkte die opluchting op. "Ueda dreigde het type 'trainingsvoetballer' te worden. Een speler die geroemd wordt door de kwaliteiten die hij op trainingen laat zien, maar in wedstrijden was daar nauwelijks een glimp van op te vangen. Natuurlijk komt er een vleugje opportunisme bij; invaller Sieb van Ottele verloor na een opstuitbal zomaar de controle over de bal en plotseling stond de Japanner oog in oog met de keeper. Zo'n meevaller kan een spits een duw in de rug geven. Zoals Gimenez in Stadio Olimpico van zijn periode van droogte af raakte omdat een bal onbedoeld zijn lichaam raakte en achter de keeper over de doellijn verdween."

Lees meer over
Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties