DOC 'Ode aan Wim Jansen' in première op sterfdag clubicoon

DOC 'Ode aan Wim Jansen' in première op sterfdag clubicoon

Het is op woensdag 25 januari precies een jaar geleden dat Wim Jansen op 75-jarige leeftijd overleed. Feyenoord verloor daarmee een van haar grootste spelers allertijden en een icoon van de club. Een jaar na zijn overleden gaat de documentaire ‘Ode aan Wim Jansen’ in première, een productie van Feyenoord en ESPN.

In de documentaire delen Jan Boskamp en John de Wolf indrukwekkende herinneringen die zij bewaren aan hun samenwerking met Jansen. Verder werd ook een bezoek gebracht aan Glasgow, waar ‘mister Jansen’ 25 jaar na zijn successen als trainer nog steeds een grote Celtic FC-legende is. Glenn van der Kraan, nu 'Head of coaching' van Manchester City is zijn voetbalvader ‘eeuwig dankbaar’ zo wordt duidelijk tijdens een bijzonder gesprek in Engeland.

De documentaire, die is gemaakt met toestemming van de familie Jansen, is woensdagavond voor het eerst te zien op ESPN 2, om 23:30 uur na de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen N.E.C. Het eerbetoon aan Wim Jansen wordt de dagen erna nog meerdere keren herhaald op de verschillende kanalen van de sportzender.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties