De Wolf: ''Bij Feyenoord een lot uit de loterij getrokken''

De Wolf: ''Bij Feyenoord een lot uit de loterij getrokken''

John de Wolf heeft het enorm naar zijn zin bij Feyenoord. De assistent-trainer heeft een goede klik met trainer Arne Slot. De Wolf vertelt in gesprek met De Telegraaf over zijn huidige taken in de selectie. De oud-voetballer voelt zich totaal op zijn plek in De Kuip.

''Ik ben geen politie-agent bij de selectie. Ik zie wel dingen, maar die los je op'', vertelt De Wolf. ''Soms neem je de hoofdtrainer er in mee, soms laat je hem er buiten. Je moet vooral jezelf blijven. Er zijn al zoveel mensen in de voetbalwereld die er voor zichzelf zitten. Te veel haantjes. Ik doe alleen maar dingen in het belang van het team en ik voel me prettig in de rol die ik heb. Als ik zie hoe geweldig complementair we zijn met de assistenten en de medische staf, dan durf ik te zeggen dat we bij Feyenoord een lot uit de loterij hebben getrokken met deze staf. Marino Pusic kwam met Arne mee als assistent, geweldige kerel ook.''

De Wolf werkt nu al een aantal maanden prettig samen met Slot. ''Arne heeft een flink stempel gedrukt op zowel het voetbal als de sfeer die er nu heerst bij Feyenoord. Hij verwoordt zich goed, heeft een goede visie op topvoetbal en dat zijn dingen die iedereen kan zien. Maar wat weinig mensen weten, is hoe deze trainer als mens is. Hij zorgt dat het goede gevoel er is bij iedereen. Hij creëert een sfeer waarin iedereen het lekker vindt om keihard te werken. Natuurlijk wordt een trainer uiteindelijk afgerekend op het resultaat, maar het is niet toevallig of raar dat er na vijf maanden een heel andere wind waait bij Feyenoord.''

Leroy Fer
De Wolf kijkt ook nog terug op afgelopen seizoen en is lovend over de ervaren middenvelder. ''Als je het hebt over een geweldig persoon en iemand die de bewaker is van de sfeer in de kleedkamer dan kom je bij hem. Voor Feyenoord was hij in alle opzichten daarom een belangrijke speler. Fysiek had hij af en toe wat ’mankementen’, maar Leroy kende ook een goede tijd en kwam zelfs weer bij het Nederlands elftal.”

Lees meer over
John de Wolf
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties