''De uitleg vanuit de politiek wordt als gebrekkig opgevat''

''De uitleg vanuit de politiek wordt als gebrekkig opgevat''

De beslissing van het demissionaire kabinet om geen supporters toe te laten in de stadions kan op weinig begrip rekenen van de voetballerij. Het was geen advies vanuit het OMT en eerdere onderzoeken wezen uit dat stadions geen besmettingshaarden zijn.

De aankomende wedstrijd tegen PEC Zwolle in een lege Kuip wordt dan ook besproken in FC Rijnmond. ''Feyenoord zit wel te wachten op de wedstrijd van zondag, maar ze hadden het liever met publiek gespeeld'', begint clubwatcher Dennis van Eersel. ''Er wordt in de voetballerij en bij Feyenoord niet begrepen waarom de stadions leeg moeten blijven. Die uitleg van de politiek wordt een beetje als gebrekkig opgevat.'' Veel clubs opperden dan ook om de competitie met een aantal weken uit te stellen om zo voetbal in lege stadions te voorkomen. Daar ging de KNVB echter niet in mee en dus wordt er dit weekend gewoon gevoetbald.

''Bij het uitstellen van de competitie zou het meteen een fikse puzzel worden. Wanneer ga je die wedstrijden inhalen? Dan loop je misschien wel door richting juni. Het seizoen hierna wordt al een grote puzzel door het WK. Dat is ook geen wenselijke situatie. Daar komt ook nog eens bij dat je het misschien voor niks doet omdat de maatregelen over twee weken misschien alsnog verlengd worden'', gaat Van Eersel verder. Het Legioen is nu dus tot minimaal 4 december niet welkom.

Kan het missen van Het Legioen meespelen in het wel of niet meedoen voor het kampioenschap? ''Dat zou zomaar kunnen. Een volle Kuip is zo’n positieve factor voor Feyenoord. Daar zitten supporters die de club van de eerste tot de laatste minuut ondersteunen'', zegt Emile Schelvis. ''Stel dat Nederland zo’n wedstrijd tegen Noorwegen in een volle Kuip had gespeeld, dan krijg je na een tijdje ook een zuchtend publiek. Dat kan ook op de spelers overslaan, maar daar heeft Feyenoord geen last van. Sterker nog: de supporters zijn een extra steun in De Kuip en die ga je missen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties