KNVB bevestigt: wedstrijden worden niet uitgesteld

KNVB bevestigt: wedstrijden worden niet uitgesteld

Er wordt dit weekend gewoon gevoetbald in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Dat heeft de KNVB vandaag bevestigd richting de betaald voetbal clubs. Eerder werd al bekend dat 'het leeuwendeel' van de BVO's de competitie liever wilden uitstellen. Daar gaat de voetbalbond dus niet in mee.

Door de maatregelen die het demissionaire kabinet afgelopen week aankondigde zijn er tot 4 december geen supporters welkom in de stadions in Nederland. De hoop is dat er na 4 december wel weer met publiek gespeeld kan worden. In samenspraak met het demissionaire kabinet wordt gewerkt aan een compensatieregeling voor gederfde inkomsten. Feyenoord loopt per thuiswedstrijd in een lege Kuip zo'n negen ton aan omzet mis.

"Het blijkt vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven", schrijft de KNVB in een officiële verklaring. "Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is. Gelukkig is het kabinet gevoelig voor het feit dat voetbalclubs financiële schade leiden doordat ze zonder publiek moeten spelen en wordt in overleg met ons een compensatieregeling uitgewerkt. Door te voetballen werken we mee aan de oplossing. Maar we willen wel graag van 'Den Haag' horen wat er nodig is om zo snel mogelijk weer met volle tribunes te mogen spelen. Want daar draait het betaald voetbal vooral om."

Twee duels in lege Kuip
Voor Feyenoord betekent het dat de thuisduels met PEC Zwolle (komende zondag) en Heracles Almelo (woensdag 1 december) zonder publiek worden gespeeld. Ook De Grolsch Veste en daarmee ook het uitvak blijft dicht voor supporters tijdens FC Twente - Feyenoord op zondag 28 november. Zoals de maatregelen nu zijn opgelegd, zou De Kuip op zondag 5 december tegen Fortuna Sittard weer open gaan voor supporters.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties