Feyenoord wil negen ton aan omzetverlies per thuiswedstrijd voorkomen

Feyenoord wil negen ton aan omzetverlies per thuiswedstrijd voorkomen

Feyenoord heeft dit weekend de voorkeur uitgesproken om de competitiewedstrijden van de komende weken uit te stellen. Dat heeft een woordvoerder van de Rotterdammers bevestigd.

''We zijn er uiteraard hartstikke voor dat heel goed wordt uitgezocht in hoeverre verplaatsing mogelijk is. Voetbal speel je om de supporters te vermaken en daarmee hebben we een maatschappelijke rol. Het betaald voetbal heeft al bewezen dat het een op veilige manier iets leuks kan bieden in weinig opbeurende tijden.''

''Daarnaast is het van sportief belang dat de wedstrijden met publiek worden afgewerkt'', gaat de woordvoerder verder in gesprek met ESPN. ''Voor alle clubs en zeker voor Feyenoord geldt dat het publiek een twaalfde man is. Tot slot zijn er financiële en economische belangen. Een wedstrijd zonder publiek betekent bij ons al snel negen ton aan omzetverlies. Het gaat knetterhard op deze manier.''

Korte termijn meer duidelijkheid
Ook de KNVB laat via een woordvoerder weten alle benodigde meningen en informatie te verzamelen. Daar worden ook tv-zender ESPN en de lokale autoriteiten bij betrokken. ''Pas als we alle informatie hebben, weten we wat de opties zijn. Dat is een hele puzzel die moet worden gelegd.'' Op korte termijn moet meer duidelijk gaan worden. De Europese wedstrijden van Feyenoord, op 25 november uit tegen Slavia Praag en op 9 december thuis tegen Maccabi Haifa, gaan sowieso door.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties