"Dat is een beetje de kruising waar Feyenoord nu op staat"

Feyenoord kon de afgelopen wedstrijden niet beschikken over meerdere spelers en nog altijd zijn Gernot Trauner, Justin Bijlow, Gjivai Zechiël en Thomas van den Belt afwezig. Voor de aanvoerder en de doelman van de Rotterdammers staan gelukkig vervangers in het veld die het erg goed opvangen. De vraag die zelfs speelt is of Trauner en Bijlow nog wel zeker zijn van een basisplaats nu Thomas Beelen en Timon Wellenreuther het meer dan uitstekend doen?

In de nieuwste uitzending van FC Rijnmond wordt eerst de wedstrijd tegen AS Roma nog besproken. "Als je daar vier keer komt en vier keer teleurgesteld weggaat, is het wel iets om voorlopig even te vermijden", begint een zeer teleurgestelde Geert den Ouden op de vraag of Rome inmiddels een echt trauma is voor Feyenoord. Ali Boussaboun had wel momenten waarbij hij dacht dat de Rotterdammers de wedstrijd konden winnen. "De tweede helft was ook goed van Feyenoord, maar op een gegeven moment zag je dat ze niet echt aan voetbal kwamen en vooral niet heel veel konden creëren."

"Mensen vergeten snel dat Drita en Trencin namen zijn waar Feyenoord het in het verleden wel eens moeilijk mee had", vervolgt hoofdredacteur Ruud van Os. "Die tijd ligt gelukkig achter Feyenoord en dit is natuurlijk geen krokettenploeg. Je hoeft je niet te schamen als je er tegen uit gaat, alleen als je dichtbij bent is het wel ontzettend balen." Boussaboun gaat mee in de gedachte van Van Os. "Ik vind ook dat het positief is dat wij op deze manier praten. Nu praten we over dat het had gekund."

Goede vervangers
De goede optredens van Beelen en Wellenreuther zorgen ervoor dat Arne Slot goed mag nadenken over wie hij gaat opstellen als de oorspronkelijke basisspelers zijn hersteld van hun blessures. "Ik vond Beelen fantastisch", vertelt Boussaboun enthousiast. "Waarom licht ik hem uit? De anderen waar we het over hebben voetballen al een jaar of anderhalf jaar bij Feyenoord in de basis. Deze jongen heeft de eerste seizoenshelft op de bank gezeten en wegens blessures moet hij er nu staan. Je ziet gewoon dat hij elke keer beter wordt. Als jij Lukaku zo kan uitschakelen."

"Dat is een beetje de kruising waar Feyenoord nu op staat", oordeelt Van Os over rol van de ervaren krachten met blessures. "Je hebt Trauner, die heeft zijn credits verdiend in het verleden. Bijlow is hetzelfde verhaal, die heeft ook credits en is echt een supporter die in het eerste is beland. Maar als je dan Wellenreuther en Beelen hebt, ben ik benieuwd welke keuze Slot gaat maken. Gaat hij voor de toekomst en gaat hij voor Wellenreuther en Beelen kiezen? Of grijpt hij toch terug naar het verleden en krijgt Bijlow weer zijn plek en Trauner ook? Al denk ik dat Trauner niet echt fit gaat worden om die plek op te eisen."

Den Ouden heeft vooral een mening over de positie in de verdediging. "In het geval van de centrale verdediger, denk ik wel dat ik voor de toekomst zou kiezen. Alleen ik weet de fitheid van Trauner niet zo goed en wat hij zelf wil. Ga je dan 2,5 jaar een speler op de bank zetten? Je moet een speler in zijn ontwikkeling sowieso laten spelen. Misschien moet je dan wel zeggen, als Trauner niet alles kan spelen, dat ze hem hem een vrije transfer moeten geven, zodat hij op een niveau kan spelen. Het is niet goed om op zulke kwetsbare posities elke keer een speler te moeten wisselen."

Beelen moet ook spelen als Trauner fit is
Lees meer over
Gernot Trauner Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties