Wellenreuther: ''Hij gaat een grote toekomst tegemoet in mijn ogen''

Wellenreuther: ''Hij gaat een grote toekomst tegemoet in mijn ogen''

Timon Wellenreuther keepte een uitstekende wedstrijd voor Feyenoord. De Duitser pakte in de strafschoppenserie een penalty van Romelu Lukaku en wist met een schitterende redding in de slotfase een doelpunt van de Belg te voorkomen. Uiteindelijk werd er verloren en is de frustratie enorm groot bij Feyenoord.

"Ik kan me met een team geen teleurstellender moment bedenken," vertelt Wellenreuther in gesprek met De Telegraaf. direct na afloop van de verloren wedstrijd in Rome. "Ik voelde me zo goed, ik zat goed in de wedstrijd. Ik dacht dat we het gingen redden richting het einde. Maar op het laatst heb je dan een beetje geluk nodig. En dat had AS Roma opnieuw..."

De gestopte strafschop gaf Wellenreuther een boost. "Bij de eerste penalty zat ik er al dichtbij. Ik kijk vooraf altijd naar de spelers die ze nemen. Ik had mijn huiswerk nu ook gedaan. Drie keer zat ik in de goede hoek, maar de Italianen namen ze héél hard. Ik baal ervan dat het ons uiteindelijk niet hielp. Ik had er nog een moeten stoppen. Als ik twee strafschoppen had gepakt, weet ik zeker dat we waren doorgegaan."

David Hancko en Alireza Jahanbakhsh misten namens Feyenoord. "Wij namen alle strafschoppen ook goed. Ze waren prima, maar hun keeper Svilar maakte twee geweldige reddingen. Ja, super saves. Wij waren cool genoeg in het hoofd. De mentaliteit van onze ploeg is intussen zo sterk dat we ons zelfs in dit stadion, zonder de steun van onze supporters, gewoon sterk voelden. Daar ben ik echt trots op."

Thomas Beelen
Wellenreuther wil niet alleen maar negatief zijn over de wedstrijd. De doelman is onder de indruk van de 22-jarige centrale verdediger. "Waanzinnig! Hoe Tomas speelde tegen een spits van dit kaliber was ongelooflijk. Echt, hè, het is niet makkelijk om tegen die man te verdedigen. Vorige week deed hij het al prima, maar vanavond was hij helemaal top. Als je dit al kunt op zo’n jonge leeftijd.''

"Het lijkt alsof hij al jaren op dit niveau speelt. Hij gaat een grote toekomst tegemoet in mijn ogen. Thomas verloor nauwelijks een duel, ik hoorde dat de statistieken zeggen dat hij er niet eentje rechtstreeks verloor. Dat is bizar. Thomas oogt met zijn lichaam natuurlijk niet sterker, maar hij was het wél in de wedstrijd. In alle duels met Lukaku was hij fenomenaal."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties