"Beelen gaat nu gewoon de concurrentiestrijd aan met Trauner"

"Beelen gaat nu gewoon de concurrentiestrijd aan met Trauner"

Feyenoord moest tegen Sparta aantreden met enkele andere namen dan normaal. De ogen waren daardoor vooral gericht op spelers als Thomas Beelen en Ayase Ueda. Clubwatcher Martijn Krabbendam blikte op de website van zijn werkgever Voetbal International terug op de optredens van diverse Feyenoorders.

Dat het niet de meest sensationele derby was, zag Krabbendam ook. "Je kunt het Feyenoord op twee manieren moeilijk maken. Je kunt één-op-één spelen en de bal over de laatste lijn leggen, of juist inzakken en de ruimtes klein maken. Sparta koos voor het laatste en maakte het Feyenoord daarmee heel moeilijk, maar je zag dat de goal een keer ging vallen."

Uiteindelijk was daar een penalty voor nodig. "Maar wel na een individuele actie van Minteh", benadrukte de verslaggever. "Daar hoop je als trainer op: buitenspelers die een man passeren. Daar moet je het in zulke wedstrijden van hebben, of van afstandsschoten. Uiteindelijk is het gelukt en was het een dik verdiende overwinning voor Feyenoord. Totale dominantie en voor de vijfde keer op rij de nul. Wat dat betreft is het gevoel richting AS Roma goed."

Concurrentiestrijd Beelen en Trauner
Krabbendam zag Beelen als vervanger van Gernot Trauner een heel goede wedstrijd spelen. "Hij zat al dicht tegen een basisplaats aan. Tegen Twente viel hij in in plaats van Trauner, omdat Slot dacht dat hij de kwaliteiten van Beelen die wedstrijd beter kon gebruiken. En Hancko gaf aan dat hij tijdens de trainingen ontzettend goed bezig is."

Zo lukt het Feyenoord na Mats Wieffer opnieuw om een speler vanuit de Eerste Divisie klaar te stomen voor Feyenoord 1. "Feyenoord was niet de enige met interesse. AZ en FC Twente waren ook in de markt en PSV had zelfs al een bod gedaan. Veel meer clubs zagen de potentie van deze jongen, maar je ziet wel dat spelers tijd nodig hebben. Dat gold ook voor Beelen. Nu begint hij echt aan te haken en gaat hij gewoon de concurrentiestrijd aan met Trauner."

Assist Ivanusec
Een andere speler die zich eindelijk weer eens liet zien, was Luka Ivanusec. Een minuut na zijn invalbeurt had hij al een fraaie assist te pakken. "Als je weet dat er een beetje aan je getwijfeld wordt, is het lekker dat je met zo'n actie in ieder geval laat zien dat je de kwaliteiten hebt en het spel ziet", aldus Krabbendam.

"Maar op de flank spelen bij Feyenoord vraagt om veel meer dan dat. Je moet meeverdedigen, constant omschakelen en topfit zijn. Op die vlakken loopt hij wat achter. Tegen Roma zul je dat ook weer nodig hebben, en Ivanusec brengt dat gewoon minder dan de andere buitenspelers. Het is echt aan hemzelf: hij zal zich moeten verbeteren om weer kans te maken op een basisplaats. Zoals dat geldt voor iedere speler."

Ueda anders dan Gimenez
De laatste speler die ter sprake kwam, was reservespits Ueda. Hij verving de geblesseerde Santiago Gimenez, maar kwam niet tot scoren. "Dat is toch waar je een spits op beoordeelt. Maar je ziet bij Ueda wel een verschil met Gimenez. Als Gimenez geen kansen krijgt, gaat hij zoeken, zwerven. Ueda is juist heel positievast. Hij blijft staan waar hij staat, beweegt goed en loert op zijn kansen."

Dat was volgens Krabbendam erg nuttig tegen een zeer defensief Sparta. "Doordat hij op zijn positie blijft, maakt hij het zeker in een drukke omgeving makkelijker om te voetballen. Hoewel hij niet heeft gescoord, kun je wel zeggen dat hij deed wat hij moest doen. Hij kreeg gewoon weinig aanvoer. Je moet hem ook de tijd geven, je kunt niet verwachten dat hij er meteen drie in schiet."

Een ander AS Roma
Tot slot blikte Krabbendam alvast kort vooruit op het aanstaande weerzien met AS Roma. "Het is een ander Roma dan ze de afgelopen jaren gewend waren. Ik heb ze gezien tegen Inter en Cagliari, en dat was helemaal niet slecht. Onder De Rossi is het een ploeg die wil aanvallen. Slot zei het ook al: als goede voetballers - en die heeft Roma - het naar hun zin gaan krijgen en het leuk vinden, dan worden ze wel echt gevaarlijk. De keerzijde is wel dat Roma met deze speelwijze ook veel ruimte weggeeft. Daar kan Feyenoord wel iets mee doen."

Lees meer over
Thomas Beelen Luka Ivanušec Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties