Beelen klaar voor duels met Lukaku: "Ik ga mijn uiterste best doen"

Beelen klaar voor duels met Lukaku: "Ik ga mijn uiterste best doen"

Feyenoord was zondagavond oppermachtig in De Kuip. Hoewel het bijna 60 minuten duurde voordat het elftal van Arne Slot op voorsprong kwam, was de bal bijna de hele wedstrijd in het bezit van de ploeg uit Rotterdam-Zuid. Na deze 2-0 overwinning op Sparta kan het vizier gericht worden op de Europa League-kraker met AS Roma. Thomas Beelen reageert direct na afloop op het spel in de stadsderby.

"Ik denk best veel, omdat ik best veel simpele passes heb gespeeld. Misschien hoog in de tachtig", reageert de centrale verdediger tegenover ESPN op het percentage aangekomen passes. Beelen was haast foutloos met een nauwkeurigheid van 97%. "Dat is heel veel! Maar zoals ik al zei, redelijk veel simpele ballen gespeeld richting de zijkanten, dus dan is het vrij makkelijk om hem hoog te houden."

Het was voor Beelen zijn tweede basisplaats in de competitie. De eerste was toevallig in de uitwedstrijd tegen Sparta. Een wereld van verschil, zo ziet hij zelf. "Dat is voor mij persoonlijk, maar als team ook, omdat we daar een wat mindere wedstrijd speelden." De talentvolle verdediger ziet de blessure van Trauner als een moment om zichzelf te bewijzen. "Uiteindelijk weet je dat dit soort dingen in een seizoen gebeuren, dus als je niet veel speelt moet je zorgen dat je altijd fit blijft. Ik denk dat ik niet veel heb gespeeld, maar wel veel heb geleerd in de afgelopen tijd."

Hoewel Beelen niet heel veel speelminuten heeft gemaakt, was hij wel direct klaar voor deze basisplaats. "Ik heb sowieso verdedigend heel veel geleerd, en kan ik nog steeds heel veel leren. Bij PEC was het natuurlijk redelijk veel vol gas naar voren. Daar was ik wel verdediger, maar heb ik niet echt verdedigd denk ik. Aan de bal zit er veel meer denken bij en daar moest ik wel aan wennen dat het echt in je systeem komt. Dat gaat steeds beter en kan ik nog steeds stappen in maken."

De verdediger was zelf ook nog in de buurt van een doelpunt met een afstandschot, maar toch viel de openingstreffer pas in de 56ste minuut. "We hadden even een moment nodig om ons over dat dode punt heen te helpen. Hoe langer dat duurt, hoe lastiger het wordt. Die 2-0 kwam vrij snel dus dan weet je wel dat hij klaar is." Nadat Beelen nu is getest Charles-Andreas Brym, wachten donderdag de fysieke duels met topspits Romelu Lukaku. "Als ik mag spelen, ga ik mijn uiterste best doen. Dat moet goedkomen denk ik."

Lees meer over
Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties