Feyenoord wint stadsderby en wacht Europa League-kraker

Feyenoord heeft een perfecte week met twee overwinningen op AZ goed weten af te sluiten. De ploeg van trainer Arne Slot won zondagavond de stadsderby in De Kuip van Sparta, waardoor er met drie punten op zak toegeleefd kan worden naar de kraker tegen AS Roma in de tussenronde van de Europa League.

De eerste helft van Feyenoord was allesbehalve spectaculair te noemen. Sparta Rotterdam kwam om te verdedigen en de thuisclub had moeite om echt grote mogelijkheden te creëren. Calvin Stengs was dichtbij het openingsdoelpunt na een goede individuele actie van Yankuba Minteh. Het schot van de middenvelder ging via een verdediger naast het doel.

Verdedigend Sparta
Sparta Rotterdam was naar De Kuip gekomen om het voetballen onmogelijk te maken, en dat was in de eerste helft goed zichtbaar. Dat Thomas Beelen de grootste kans kreeg van de eerste helft was veelzeggend. De verdediger werd goed vrijgespeeld en kon van buiten de zestien vrij uithalen. De doelman van Sparta kon zijn inzet met moeite verwerken tot een corner.

De uithaal van Beelen was vervolgens een aanzet om nog eens aan te zetten. De lage voorzet van Stengs kwam uiteindelijk terecht bij Hartman, die rakelings over het doel schoot. Ueda werd met tien balcontacten in de eerste helft amper gevonden. De Japanner had het lastig tegen een muur van verdedigers.

copyright proshots 24230314

Direct na rust was Igor Paixão dichtbij het eerste doelpunt van de wedstrijd. Minteh gaf een perfecte voorzet, iets wat in de eerste helft niet lukte. De Braziliaan kopte, tot grote teleurstelling van trainer Arne Slot, rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Het was de kans om ervoor te zorgen dat Sparta Rotterdam meer risico moest gaan nemen.

Strafschop Hancko
Feyenoord had uiteindelijk een strafschop nodig om de score te openen. De bal ging op de stip nadat Minteh werd neergehaald in de zestien. Vanwege de afwezigheid van Gimenez ging David Hancko achter de bal staan en maakte geen fout. De ban was na iets minder dan een uur eindelijk gebroken voor Feyenoord.

yv2024211yv2024211a9c07061

Slot bracht direct Ivanušec en Milambo binnen de lijnen. De Kroaat liet direct zijn meerwaarde zien door een voorzet perfect af te leveren op Geertruida. De verdediger tikte hem vervolgens uitstekend binnen, waardoor de score werd verdubbeld. Voor Geertruida alweer zijn zesde doelpunt dit seizoen in de Eredivisie.

Met de ingevallen Nieuwkoop en Jahanbakhsh was het vooral zaak om de wedstrijd zonder kleerscheuren uit te spelen. Donderdagavond komt AS Roma op bezoek en in de maand februari staat ook nog de halve finale van de TOTO KNVB Beker op het programma. Het is aan de medische staf om iedereen fit te houden of weer fit te krijgen.

yv2024211yv2024211a9c07979
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties