"Daar heeft Feyenoord op lange termijn nog veel plezier van"

"Daar heeft Feyenoord op lange termijn nog veel plezier van"

Voor Feyenoord zat het seizoen er al even op, maar met de play-offs achter de rug is het Eredivisieseizoen 2023/24 nu ook echt ten einde. In de laatste FC Rijnmond van het seizoen ging het natuurlijk vooral over de degradatie van Excelsior. Toch werd er ook nog één keer teruggeblikt op het seizoen van Feyenoord.

Over het hoogtepunt van het seizoen hoefde Rob Jacobs niet lang na te denken. "De overwinningen op Ajax. Je moet daarnaartoe, komt op 0-3, moet later voor het restant terugkomen en maakt dan ook nog de 0-4. En in De Kuip wordt het vervolgens 6-0. Wat een waanzinnige uitslagen." Ook Dennis Kranenburg kan zich in het antwoord van Jacobs vinden. "Zeker in De Kuip waren ze zo oppermachtig. Je had het gevoel dat het ook zomaar richting de 10-0 kon gaan."

Wisselingen op de flanken
Ondanks die hoogtepunten bleef de koppositie voortdurend ver weg. "Het samenspel voorin is later beter geworden, maar in grote delen van de competitie was dat bij PSV veel beter", wijst Harry van der Laan als voornaamste reden aan. "Feyenoord wisselde vaak op de flanken. Slot kreeg zijn beste elftal niet op papier. Zo onstond er op het veld geen afstemming. PSV scoorde en won zijn wedstrijden makkelijker. Zo ontstond dat gat. Nog steeds heeft Feyenoord het fantastisch gedaan. Met 84 punten ben je normaal gesproken kampioen. Maar PSV had het net iets beter voor elkaar."

Arne Slot
Het einde van het seizoen 2023/24 betekent ook het einde van het tijdperk Arne Slot bij Feyenoord. In drie seizoenen tijd heeft hij veel opgebouwd in De Kuip. "Natuurlijk de hele speelstijl", begint Dennis Kranenburg zijn opsomming. "Hij bracht hier aanvallend voetbal dat we hier niet gewend waren. Daarnaast zijn spelers flink gegroeid; hij heeft veel waarde gecreëerd. Mits goed geïnvesteerd, heeft Feyenoord daar op lange termijn nog veel plezier van."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties