"Feyenoord hoeft naast Smal niet nog een linksback te halen"

"Feyenoord hoeft naast Smal niet nog een linksback te halen"

Feyenoord maakte afgelopen vrijdag de komst van Gijs Smal bekend. Zijn transfervrije overstap vanaf FC Twente zat er al aan te komen, maar toch besteedde Voetbalpraat nog even kort aandacht aan de transfer. Daarin klonk een opmerkelijke conclusie: "Feyenoord hoeft naast Smal niet nog een linksback te halen."

Marciano Vink noemde het aantrekken van Smal 'een goede zet'. "Dit seizoen was hij wat minder, maar richting het einde ging het weer beter. Ik vind het een mooie, voetballende back. Verdedigend is hij niet het allersterkst; het is geen Hartman. En het niveau waarop hij het moet laten zien is ook wel een stap hoger. Maar ik hoop dat het hem bij Feyenoord ook lukt, want ik vind het een mooie voetballer."

Wel of geen extra linksback
Met de komst van Smal lijkt Feyenoord nog niet klaar op de linksbackpositie. Naar alle waarschijnlijkheid vertrekt Marcos López en moet Quilindschy Hartman ook de eerste maanden van het nieuwe seizoen missen. Toch vinden Vink en ook Mark van Rijswijk een extra linksback niet nodig.

"Als Hartman terugkeert, heb je dan drie linksbacks. En als je er nog één haalt, is dat er ook niet één die minder is dan Smal", stelde Van Rijswijk. Vink voegt daaraan toe dat er ook noodoplossingen denkbaar zijn, zoals de laatste maanden gebeurde met Lutsharel Geertruida en Dávid Hancko op linksback.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties