Feyenoord presenteert Smal: ''Uitdaging die ik ambieerde''

Feyenoord presenteert Smal: ''Uitdaging die ik ambieerde''

Feyenoord heeft met Gijs Smal een nieuwe versterking voor volgend seizoen binnen. De 26-jarige linkervleugelverdediger, die transfervrij overkomt van FC Twente, heeft zijn handtekening gezet onder een contract van vier jaar tot medio 2028.

''Dit is de mooie nieuwe uitdaging die ik ambieerde'', vertelde Smal kort na het zetten van zijn handtekening in het bijzijn van zijn ouders, broers en vriendin. ''Feyenoord heeft de afgelopen jaren mooie stappen gezet waarop de club verder wil bouwen. Nu is het aan mij om te laten zien dat ik daaraan kan bijdragen.''

Smal gaat er alles aan doen om de supporters te overtuigen. ''De mensen mogen van mij verwachten dat ik naast het verdedigen ook hier de nodige meters langs de zijlijn ga maken. Ik kijk vooral uit naar het spelen in De Kuip, de vele grote wedstrijden in binnen- en buitenland en dan met name natuurlijk op het podium van de Champions League.''

Smal, die het grootste gedeelte van zijn opleiding genoot bij FC Volendam, debuteerde in 2017 in het betaald voetbal. Drie jaar later maakte hij de overstap naar FC Twente waar hij de afgelopen vier seizoenen zowel verdedigend als aanvallend belangrijk was voor de Tukkers. Als basisspeler droeg Smal afgelopen seizoen nadrukkelijk bij aan de derde plek van FC Twente in de Eredivisie, waarmee de club zich plaatste voor de voorrondes van de Champions League.

Smal is de tweede nieuwe aanwinst van Feyenoord voor het nieuwe seizoen. Begin april werd de komst van Anis Hadj-Moussa al bekend gemaakt. De 22-jarige aanvaller, die het afgelopen seizoen op huurbasis voor Vitesse speelde, komt over van Patro Eisden Maasmechelen. De talentvolle buitenspeler tekende en contract voor vijf seizoenen in De Kuip.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties