Eerste interview Smal: ''Ik heb ook gesproken met Slot en Sipke''

Feyenoord heeft met Gijs Smal een nieuwe versterking voor volgend seizoen binnen. Tijdens zijn eerste interview als Feyenoorder vertelt de linksback onder meer over zijn tekenmoment in De Kuip. Smal tekende een contract van vier jaar tot medio 2028.

"Het was een heel mooi moment en ik ben heel blij om hier te zijn", vertelt Smal in gesprek met Feyenoord Media. De transfervrije overstap naar De Kuip lekte al vroeg uit. "Toen het naar buiten kwam, was het heel hectisch. Ik had het nog nooit eerder zo meegemaakt. Dat is inherent aan een transfer naar een grote club. In het begin was het even wennen, maar we hebben het allebei goed opgepakt. Zowel de clubs als ik zelf."

Smal weet wat Feyenoord van hem verwacht. De linksback heeft ook nog gesproken met trainer Arne Slot, die is vertrokken naar Liverpool FC. "De eerste gesprekken met Feyenoord waren goed. Ik heb ook gesprekken gehad met Arne en Sipke. Die zijn niet meer nodig. De gesprekken waren goed. Eigenlijk precies het plan wat ik nodig had. Nu is het aan mij om het te laten zien."

"Ik stond nooit te boek als een fantastisch groot talent. Alleen als je hard werkt en elke dag jezelf probeert te verbeteren, dan word je steeds beter. Dat zie je terug in mijn carrière die ik doorloop. Ik voel dat er nog veel meer rek in zit, het is nu aan mij om het hier te laten zien. Een ander stadion, nieuwe teamgenoten en andere verwachtingen. Dat is iets waar ik erg naar uitkijk."

Wat kunnen de supporters verwachten? "Iedereen weet wel wat voor type voetballer ik ben. Vooral veel opkomend, binnendoor en buitenom. Ik hoop weer veel assists toe te mogen voegen aan het elftal. Uiteindelijk ben ik ook niet vies van verdedigen natuurlijk, dat is de hoofdtaak waarom ik in het elftal sta. Ik kijk er enorm naar uit om voor Feyenoord te spelen.''

Feyenoord wil de speelstijl van Slot voortzetten, zo vertelt Smal. ''De club heeft met Slot een bepaalde koers gekozen. Ze zijn kampioen geworden, dit jaar de beker. Je wil gaan vechten voor de prijzen met een bepaalde speelstijl. We weten allemaal welke speelstijl dat is en ik denk dat het mij ligt. Of het echt zo is moet allemaal blijken. Ik voel veel vertrouwen vanuit de club. Ik denk zelf dat ik wel wat kan toevoegen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties