Bischop: "Er zijn sterkhouders die toe zijn aan een volgende stap"

Bischop: "Er zijn sterkhouders die toe zijn aan een volgende stap"

De winterse transferperiode is nog geen twee weken voorbij, maar Feyenoord is achter de schermen ongetwijfeld al bezig met komende zomer. Volgens Sinclair Bischop is dat nodig ook. In FC Rijnmond voorspelt de verslaggever van ESPN namelijk dat diverse sterkhouders aan hun laatste seizoen bezig zijn.

"Nee", luidt het duidelijke antwoord van Bischop op de vraag of Lutsharel Geertruida - dit weekend weer trefzeker - nog te behouden is voor Feyenoord. "Er was afgelopen zomer al interesse. Toen zou hij eigenlijk al naar Leipzig gaan en is zelfs Nieuwkoop daarom al gehaald. Afgelopen winter was er ook weer interesse. Dus die zal komende zomer gewoon de stap gaan maken."

Daar blijft het volgens de journalist niet bij. "Hancko heeft weliswaar zijn contract verlengd, maar dat was misschien ook om dat verkoopprijs te verhogen. Paris Saint-Germain was afgelopen winter al concreet voor hem. Er zijn dus wel sterkhouders die toe zijn aan een volgende stap. Zo verwacht ik ook dat Hartman in de belangstelling gaat komen en misschien wel na het EK zijn stap gaat maken."

Dat EK was deze winter juist een van de redenen dat Feyenoord iedereen binnenboord kon houden. "Nu zijn er veel gebleven met het oog op het EK", weet Bischop. "Maar na het EK - zeker als spelers daar nog wat laten zien - gaan ze wel een stap maken. Daar zal Feyenoord echt de komende maanden al op moeten anticiperen, zodat ze niet verrast worden als er sterkhouders vertrekken."

Wieffer en Atlético Madrid
Een speler die Bischop nog niet noemde, is Mats Wieffer. De middenvelder werd deze winter al nadrukkelijk gelinkt aan Atlético Madrid, die de interesse bepaald niet heeft laten varen. Robert Maaskant ziet die overstap wel zitten. "Ik zou het heel leuk vinden voor Wieffer. Zo'n bleue gozer die bij Atlético Madrid terechtkomt."

"Ik vind het wel een speler voor Diego Simeone. Juist omdat hij dat grinta dan nog extra zal krijgen. Hij is natuurlijk relatief rustig qua persoonlijkheid en dat past ook goed bij Arne Slot. Maar ik denk dat als hij in die cultuur van Spanje en Atlético terechtkomt, dat hij nog beter gaat worden. Ik denk dat het voor hem heel goed zou zijn."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida Mats Wieffer Dávid Hancko Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties