"Sinds hij in Nederland speelt, is Hancko al de beste Feyenoorder"

"Sinds hij in Nederland speelt, is Hancko al de beste Feyenoorder"

Feyenoord slaagde er zondag na rust in om Sparta van zich af te schudden. Een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd was het niet, constateerde ook AD-journalist Maarten Wijffels. Toch kon hij wel degelijk genieten tijdens de derby, namelijk van het spel van Dávid Hancko.

"Sparta was met een verdedigende opdracht gekomen: echt allemaal in de doelmond staan", begon Wijffels in de AD Voetbal Podcast. "Ze speelden zo ver naar achteren dat het voor Feyenoord een moeilijke wedstrijd werd. Uiteindelijk hebben ze het nog heel vakkundig gedaan. De overwinning kwam nooit in gevaar. Als je zo ver teruggaat als Sparta deed, is het ook wachten tot de bal een keer verkeerd valt of - zoals ook gebeurde - een verdediger een penalty weggeeft."

Toch had Wijffels graag gezien dat Feyenoord de wedstrijd op een andere manier kon openbreken. "Je zit toch te wachten tot Ronald Koeman de Kuip weer inloopt en die bal eens op doel pegelt. Je kunt Beelen, die daar de ruimte voor kreeg, het niet kwalijk nemen dat hem dat niet lukte. Hancko heeft wel zo'n schot, maar die laten ze dan niet vrij. Ik vond het wel leuk dat hij die penalty maakte. Dat is sinds hij in Nederland speelt al de beste Feyenoorder. Echt een krijger. Volgens mij moet hij de vaste penaltynemer van Feyenoord zijn."

Natuurlijk had Feyenoord in de stadsderby ook te maken met verschillende afwezigen. "Je mist Timber in zo'n wedstrijd", vond Wijffels. "Die brengt toch iets extra's op het middenveld. Nu stond Zerrouki daar. Hij kwam een paar keer ballen ophalen die centrale verdedigers zelf ook konden geven. Dat is jammer, maar Feyenoord is uiteindelijk niet in de problemen gekomen."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties